Cine e noul patron al echipei Dinamo. Trecutul lui Pablo Cortacero

Cine e noul patron al echipei Dinamo. Trecutul lui Pablo Cortacero

După mai bine de 72 de ani de existență, sub o formă sau alta, clubul din Ștefan cel Mare, are începând de ieri, 13 august 2020, un nou patron, dar ineditul acestei tranzacții este că noul acționar majoritar al clubului este de origine spaniolă.

Cine e noul patron al echipei Dinamo

De ieri, după multe negocieri, tergiversări și încercări disperate de a scăpa de la insolvență clubul, Ionuț Negoiță a reușit să scape din acționariatul de la Dinamo, vânzând toate acțiunile sale către patronajul unei societăți internaționale. Deși prezentarea oficială se va face peste câteva zile, fostul acționar majoritar, Ionuț Negoiță a declarat celor de la DigiSport că se bucură că a scăpat de povara de mai fi cel care aduce bani la club.

“E o ușurare. A ține un club de fotbal nu e o treabă ușoară. A ține un club ca Dinamo… părerea mea e că e cel mai greu din România, că are foarte mulți dușmani. A fost o provocare, am făcut cu sufletul ce am putut eu pentru Dinamo. Că n-am reușit foarte multe la nivel de performanță… asta este. Sper acum ca cine vine să investească în performanță. Rămân fără discuție suporter la lui Dinamo. Ajut cu ce pot, dar să mai investesc în fotbal, exclus. După atâtea înjurături chiar nu aştept laude. E o uşurare. A ţine un club de fotbal nu e o treabă uşoară. A ţine un club ca Dinamo e cel mai greu lucru, pentru că are foarte mulţi duşmani. Să îl iei din faliment şi să îl pui pe picioare e şi mai greu. Am făcut totul din suflet, că nu am reuşit foarte multe la nivel de performanţa asta este.

Cine e noul patron al echipei Dinamo. Trecutul lui Pablo Cortacero
Cine e noul patron al echipei Dinamo. Trecutul lui Pablo Cortacero

Notoritate aveam mai puțină, dar mai calitativă înainte. Nu sunt neapărat adeptul cantității. A fost o experiență, mi-am dat seama că nu sunt din lumea asta. Îi las pe alții care se potrivesc mai bine. Mi-aș dori din tot sufletul ca Dinamo să facă performanța pe care eu mi-am dorit-o și n-am putut să o realizez. Mi s-au părut oameni serioși. Acum, știți cum e. Cred că au bani. Vedem cât sunt dispuși să investească”, a spus fostul proprietar Ionuț Negoiță la Digi Sport.

Această mutare este una surpriză, având în vedere că, nu demult, mai exact pe 10 iulie a.c., era anunțat un acord unic în România, între fostul acționar majoritar al clubului, Ionuț Negoiță și Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan Dinamo şi societatea Lotus Perfect Products SRL, un  memorandum prin care APCHD își propunea să cumpere toate activele de la Negoiță și, astfel, să devină proprietara clubului, dar se pare că oferta făcută de APCHD nu a fost una pe placul lui Negoiță, astfel luând decizia de a vinde către patronajul extern, condus de spaniolul Pablo Cortacero.

Conform informațiilor, spaniolul Cortacero a cumpărat de la Ionuț Negoiță tot pachetul majoritar de acțiuni ale clubului, prin intermediul companiei sale, Benel International SA, înființată în 2015, cu sediul în Luxemburg.

Trecutul lui Pablo Cortacero

După ce a fost sub patronajul Ministerului Afacerilor Interne, înainte de revoluția din 89 și câțiva ani după 90, după ce a fost cumpărat de axa  Badea, Borcea, Neţoiu, și a ajuns pe mâna lui Ionuț Negoiță, clubul în loc să urce, atât financiar, cât și ca realizări sportive, clubul s-a prăbuşit sub conducerea lui Ionuţ Negoiţă.

Dar, acum, poate, sub conducerea noului acționar majoritar, Pablo Cortacero, Dinamo va reveni la gloria pe care a avut-o în trecut.

Omul de afaceri spaniol, în vârstă de 42 de ani, a ajuns să cumpere clubul, după negocieri intense, dar ajutat de Juan Jose Melero Marin, un alt spaniol, tot om de afaceri și cu legături puternice cu Getafe, una din echipele importante din campionatul iberic.

Cine e noul patron al echipei Dinamo. Trecutul lui Pablo Cortacero
Cine e noul patron al echipei Dinamo. Trecutul lui Pablo Cortacero

Pablo Cortacero vine din domeniul imobiliarelor, cu afaceri imobiliare în Spania și Panama, sub patronajul companiei Grupo Nazasur SL, înființată în 2003 în Granada, iar legăturile sale cu fotbalul s-au rezumat la cel amator, unde a condus pentru scurt timp echipa CD Imperio.

Presa iberică vorbea cu ceva vreme în urmă că, omul de afaceri spaniol, ar fi avut intenția de a achiziționa în campionatul spaniol una sau două echipe de primă ligă, este vorba de Almeria și Getafe, tot de Juan Jose Melero Marin ajutat, acesta din urmă în perioada 2007-2008 activând ca vicepreședinte al Federației Spaniole de Fotbal.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI