Cine e militarul care i-a executat pe Nicolae și Elena Ceaușescu. ”Încă sunt nervos!”

Militarul care i-a executat pe soții Ceaușescu a susținut că încă este nervos atunci când își amintește episodul care a adus României libertate și că acele clipe nu pot fi uitate niciodată. Cine este acesta și ce a declarat despre momentul în care a ucis unul dintre cele mai discutate cupluri din istorie?

Cine este militarul care i-a executat pe soții Ceaușescu?

Parașutistul Ione Boeru a avut parte de una dintre cele mai grele misiuni în perioada comunismului. Militarul a desoperit mai apoi că s-a oferit voluntar chiar pentru execuția soților Ceaușescu. Acesta a declarat, pentru The Guardian, că încă mai este nervos atunci când vorbește despre episodul care le-a readus libertatea românilor. De asemenea, a mărturisit și că nu dorește nimănui o asemenea experiență. Până și mâinile îi tremură ușor în timp ce vorbește de ziua în care s-a făcut dreptate cu sânge României, chiar și acum. Execuția cuplului a avut loc de Crăciun, în anul 1989, în spatele unei toalete, într-o curte, pe un ger cumplit. Procesul melodramatic al soților Ceaușescu a fost și va rămâne veșnic un eveniment cheie pentru ce este și va fi România. Aceștia au fost escortați afară pe țipetele obsecente ale Elenei la adresa unui sergent și pe Internaționala cântată de Ceaușescu. Rapid au fost aliniați în fața zidului și au fost mitraliați cu gloanțe Kalașnikov.  În numai câteva secunde totul aevea să se sfârșească.

„Sunt încă nervos atunci când vorbesc despre asta. Am curmat două vieţi. Este mare lucru. În război este OK, dar când omori oameni neînarmaţi este mai dificil. Nu-i doresc nimănui aşa ceva, chiar dacă meseria mea este să omor oameni”
Ionel Boeru

Cine este militarul care i-a executat pe Elena și Nicolae Ceaușesu?
Cine este militarul care i-a executat pe Elena și Nicolae Ceaușesu?

Boeru, unul dintre cei mai faimoși călăi ai secolului trecut

Boeru a fost urmărit de misiunea sa chiar și în viața privată. Cu toate că meseria sa este de a omorâ oameni, execuția Ceaușeștilor l-a costat intimitatea, pacea și căsătorie cu o femeie care a fost extrem de îngrijorată de renumele său înfiorător. Boeru avea doar 31 de ani în momentul în care a acceptat „misterioasa” misiune.

„Soldaţii plângeau de fericire, persoane despre care credeai mai înainte că sunt de acord cu regimul întru totul erau copleşite de emoţie. Ne-am luat alcoolul ascuns, un coniac foarte prost, şi am băut”
Ionel Boeru

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI