Cine e Joe Biden, omul ales să îl dea jos pe Donald Trump de la cârma Americii

Cine e Joe Biden, omul ales să îl dea jos pe Donald Trump de la cârma Americii
Cine este Joe Biden?

Joe Biden tocmai și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale ale Statelor Unite ale Americii în 2020. Acesta va concura împotriva lui Donald Trump, actualul președinte. Alți candidați ce se vor bate pentru postul de președinte ale Statelor Unite ale Americii sunt: Kamala Harris, Mike Pence, Hillary Clinton, Michelle Obama, Kanye West. Cu două luni înainte de încheierea alegerilor, se pare că Joe Biden pare a fi preferat de cetățenii americani față de actualul președinte.

Cine este Joe Biden?

Joe Biden s-a născut în anul 1942 pe data de 20 Noiembrie. Acesta a fost crescut în Scranton, Pennsylvania și New Castle County, Delaware. Părinții acestuia se numesc Catherine Eugenia Jean Biden (1917-2010) și Joseph Robinette Biden Sr. (1915-2002). Numele întreg al candidatului la președenție fiind Joseph Robinette Biden Jr. Acesta provine dintr-o familie catolică, având înca o soră si doi frați. Ca și copil, Biden avea un impediment în a vorbi, acesta era bâlbâit. Cu timpul, a trecut peste acest obstacol, reținând versuri mari din poezii și recitându-le cu voce tare în fața oglinzii.

Cine este Joe Bidan?
Cine este Joe Biden?

A studiat la Universitatea din Delaware înainte să-și primească diploma de drept de la Universitatea Syracuse. A devenit avocat în anul 1969, însă a profesat pentru puțin timp. Acesta este cunoscut ca fiind al cincilea cel mai tânăr senator al Americii, dar a stat și cel mai mult timp la conducerea statului Delaware. În anul 1966, în timp ce studia dreptul la Universitatea Syracuse, Biden s-a căsătorit cu Neilia Hunter. Părinții femeiei nu erau de acord cu această căsătorie la început, însă asta nu a fost o problemă pentru cei doi, căsătorindu-se, în cele din urmă, la New York. După doar trei ani de căsătorie, a apărut primul copil al cuplului, Joseph R. Beau Biden. În anul 1970, aceștia au mai avut un copil, Robet Hunter, iar in 1971, Naomi Christina.

Cine este Joe Biden: tragedie familiară

Cariera lui Joe Biden mergea din ce în ce mai bine și părea să-și atingă toate țelurile. Însă, în anul 1972, acesta avea să se confrunte cu una din cele mai mari tragediei ale carierei. Cu doar o săptămână înainte de Crăciun, soția sa împreună cu cei trei copii, au fost implicați într-un accident de mașină. În urma accidentului, soția si fiica lui Biden au murit, iar cei doi băieți au fost răniți grav. După câțiva ani, Joe Biden a reușit să treacă peste această dramă, iar în 1977 s-a căsătorit din nou cu profesoara Jill Jacobs, urmând sa aibă o fiică cu aceasta.

Joe Biden și cariera sa în politică

În anul 1987, fiind unul dintre cei mai buni legislatori din Washington, decide sa candideze pentru președenția Statelor Unite ale Americii. Biden susținea că a suferit dureri îngrozitoare de cap în timpul campanie din 1988, iar după puțin timp acesta a renunțat la candidatură. Doctorii au descoperit că acesta a avut două anevrisme cerebrale ce i-au putut fi amenința viața.

Cine este Joe Biden?
Cine este Joe Biden?

În 2007, după 20 de ani, Joe Biden decide să candideze din nou la președenție. Cu toate că acesta avea ani de experiență în senat, Biden nu avea șanse foarte mari împotriva lui Hillary Clinton si Barack Obama. Pe 2 Noiembrie 2008, Barack Obama câștigă alegerile prezidențiale, fiind numit al 44-lea președinte, iar Biden al 47-lea vice-președinte. În data de 25 Aprilie 2019, Joe Biden a anunțat oficial că va concura pentru alegerile prezidențiale ale Statelor Unite ale Americii în 2020.