Cine e deputatul Mitică, cu cont pe Tinder, cunoscut doar pentru că stă cuminte în bancă pentru 53.000 lei pe lună

Cine e deputatul Mitică, cu cont pe Tinder, cunoscut doar pentru că stă cuminte în bancă pentru 53.000 lei pe lună

Mulți parlamentari se află la primul mandat și poate nu au avut timp să se acomodeze cu munca din Parlament. Alții, pur și simplu, nu prea fac nimic și sunt cunoscuți doar pentru activitățile derulate…în afara plenului.

Teoretic, un parlamentar este ales pentru a lucra în interesul cetățenilor, pentru a gândi legi bune pentru dezvoltarea unor țări și pentru a se implica activ în probleme soietății. Dar, de multe ori, e doar teorie și nimic mai mult.

Nu de puține ori, parlamentarii au fost prinși că dorm în timpul ședințelor, se joacă pe telefon sau au alte activități care nu au legătură cu misiunea pentru care au fost aleși. Unii ajung să încaseze zeci de mii de lei pe lună, fără să facă nimic.

Deputatul Mitică, de la PSD, cunoscut doar pentru contul de Tinder

Unul dintre parlamentarii care nu s-a remarcat cu nimic în ultimii ani este Mitică Mărgărit, de la PSD. Deputatul a fost surprins de reporterii de la Știrile Pro TV pe holurile Parlamentului, dar nu prea a avut cu ce se lăuda.

El a vorbi doar…7 minute în plen, dar s-a făcut remarcat prin contul de pe Tinder, aplicație pentru întâlniri.

Stai aşa, că m-a luat presa”, i-a spus persoanei cu care vorbea la telefon în timp ce era abordat de reporteri pe holurile Parlamentului. Întrebat ce proiecte a depus, a răspuns doar că „La grup, la PSD, sunt toate proiectele pe care le-am depus cu toţii”, apoi a fugit.

Nu a vrut să stea de vorbă cu presă pentru că părea că nu prea are nimic relevant de spus în legătură cu activitatea parlamentară.

Cât câștigă un parlamentar

Un parlamentar ajunge să câștige, lunar, 53.000 de lei pe lună. Această indemnizație se calculează adunând toate beneficiile deputaților și senatorilor.

Parlamentarii primesc un salariu de cel puţin 19.000 de lei brut pe lună, la care se adauga alte beneficii. Transportul și abonamentele la telefon sunt decontate de stat, cazarea, diurna și altele sunt, de asemenea, decontate din bani publici.

La acestea se mai adaugă sume forfetare de aproape 28.000 de lei, pentru personalul de la cabinetele parlamentare. În total, indemnizația brută ajunge la peste 53.000 de lei pe lună

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI