Cine e singurul parlamentar PSD care a votat împotriva Codurilor penale. „A greșit butonul!”

Cine e singurul parlamentar PSD care a votat împotriva Codurilor penale. „A greșit butonul!”

Ar fi fost aproape unanimitate la votul dat de PSD, ALDE și UDMR pentru modificarea Codurilor penale. Dar situația a fost evitată cu ajutorul unui membru PSD care s-a opus. Pur și simplu a încurcat butonul. Apoi, a prezentat scuze pentru greșeala făcută față de partid.

Nicu Niță este deputat PSD din Brăila. Văzând că se face atât de multă vâlvă în jurul „opoziției” de care ar fi dat dovadă, a oferit lămuriri.

„A fost o eroare a sistemului electronic. I-am explicat liderului de grup, mi-am cerut scuze”, a precizat deputatul Niță, contactat de Hotnews.

El este singurul ales al puterii care apare pe listele puterii ca oponent al controversatelor modificări, care scapă mulți corupți de pușcărie.

„A fost o eroare a sistemului electronic. Cred că am băgat cartela mai devreme. A fost o greșeală și am explicat asta și liderului de grup. Mi-am cerut scuze.” Nicu Niță, deputat PSD

PSD îi face pofta lui Liviu Dragnea: Codurile penal și de procedură penală merg la promulgare

În Camera Deputaților, schimbările aduse Codului penal și Codului de procedură penală au fost aprobate cu 180 de voturi „pentru”, 81 „împotrivă” și două abțineri.

Nu doar parlamentarii PSD și ALDE au susținut proiectele în varianta aprobată de „Comisia Iordache” și comandată de Liviu Dragnea.

13 voturi au venit de la deputații UDMR. Sprijin au manifestat și 7 deputați ai minorităților naționale, altele decât cea maghiară, dar și de la alți 3 deputați neafiliați.

Opoziția a manifestat 81 de voturi împotrivă, cumulate de la PNL, USR şi PMP.

Urmăriți Playtech.ro și pe