Cine are voie în cluburi și discoteci de la 1 iunie. Florin Cîțu, anunț de ultimă oră pentru români

Cine are voie în cluburi și discoteci de la 1 iunie. Florin Cîțu, anunț de ultimă oră pentru români
Cine are voie în cluburi și discoteci de la 1 iunie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista măsurilor de relaxare care se vor aplica în România, începând la data de 1 iunie.

Cine are voie în cluburi și discoteci de la 1 iunie

După ședința de azi, premierul Florin Cîțu a făcut precizări. El a anunțat, printre altele, că baururile, cluburile și discotecile se redeschid, în intervalul 00:00-05:00, la 50% din capacitate, însă numai pentru persoanele vaccinate.

Tot începând cu 1 iunie, se vor mai putea organiza evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane ce fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau că au trecut prin boală. De asemenea, se pot organiza și evenimente cu mai mult de 1.000 de persoane, dacă acestea sunt vaccinate.

Astfel, CNSU a aprobat o listă cu propuneri noi în ce privește măsuri de relaxare ce ar putea fi aplicate din 1 iunie 2021. Această listă ce vine cu o serie de facilităţi pentru persoanele vaccinate urmează a fi discutată în sedinţa de Guvern de azi. E vorna despre organizarea de nunți, botezuri ori mese festive în exterior, cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane, dar și organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane, ori de competiții sportive în spații deschise, cu participarea spectatorilor, în limita a 25% din capacitatea spațiului.

De asemenea, sălile de sport vor funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție. Numărul participanților poate să fie mai mare, dacă toți sunt vaccinați.

Măsuri de relaxare, valabile de la 1 iunie

Începând cu data de 01.06.2021, teatrele, cinematografele și alte evenimente cultural-artistice, doar cu mască, fără dovada vaccinării sau test PCR

– ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și numai dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Organizatorul poate să decidă organizarea și desfășurarea activității cu un număr cuprins între 1.000 și 5.000 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 , pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Permiterea desfășurării activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă numai pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii, care pot să circule în grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, în situația în care incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și se respectă măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

Organizatorul poate să decidă organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, în situația în care incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, chiar și cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene este permisă cu participarea unui număr de maximum 70 de persoane în interior și 200 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție.

Activitatea operatorilor economici va fi desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Administratorul poate să permite accesul mai multor persoane cu condiția ca toți participanții să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, asigurând și o suprafață de 4 mp/persoană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI