Cine ar putea să îl înlocuiască pe Klaus Iohannis la Cotroceni. Numele vehiculate pentru viitorul preşedinte al României

Cine ar putea să îl înlocuiască pe Klaus Iohannis la Cotroceni. Numele vehiculate pentru viitorul preşedinte al României
Cine ar putea să îl înlocuiască pe Iohannis la Cotroceni?

Românii încearcă să își dea seama care sunt potențialii preferați în viitoarele alegeri. Se trag sfori și în cele mai importante partide din țară pentru candidații care vor intra în cursa pentru prezidențiale din anul 2024. Există câteva nume care au fost aruncate în mediul public și la care mulți se așteptau. Iată cine ar putea să îl înlocuiască pe Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni în viitor?

Cine ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024: numele care ar putea să îl înlocuiască pe Klaus Iohannis

Majoritatea românilor se gândesc la cine ar putea să îi conducă în viitor. Alegerile prezidențiale sunt în anul 2024, dar până atunci se fac pregătiri, se caută aliați și se pune cap la cap o listă de promisiuni.

Alina Gorgiu, șeful interimar al Senatului, al doilea om în stat în acest moment, susține că ar trebui ca Partidul Național Liberal să își numească un om pentru alegerile prezidențiale.

Favorit în momentul acesta ar fi președintele partidului și premierul țării, Nicolae Ciucă. Alina Gorgiu mai spune și ca partidul să decidă în forurile interne să își propună candidat. Acest lucru înseamnă că pot să își facă apariția doi candidați din coaliție.

În PSD este o situație puțin mai delicată. Mai exact, în această coaliție tradiția este ca președintele partidului să fie și candidatul pentru alegerile prezidențiale.

Candidați din AUR și USR

Cu toate astea, Marcel Ciolacu nu ar vrea o astfel de titulatură. De asemenea, a fost vehiculat în spațiul public numele lui Mircea Geoană, dar nu a fost confirmat concret că el ar avea un astfel de gând.

Cel din urmă cel mai probabil nu o să renunțe la funcția de Secretar General Adjunct al NATO și să revină în România pentru a candida la alegerile prezidențiale.

În timpul acesta, opoziția ar putea avea și ea doi candidați din partea celor de la AUR. George Simion a anunțat deja că intenționează să intră în lupta pentru Cotroceni, iar la USR îl avem pe actualul președinte al partidului, Cătălin Drulă.

,,România a câștigat astăzi”

Klaus Iohannis se bucura în anul 2019 de o nouă victorie. Acesta punea mâna pe al doilea mandat în rolul de președinte al țării.

,,România a câștigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi, au mers într-un număr impresionant să voteze și acesta este cel mai important câștig pe ziua de astăzi.

Românii din diaspora au mers în număr extraordinar de mare la vot. Este o victorie importantă. Este cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD”, a spus oficialul după închiderea urnelor.

Urmăriți Playtech.ro și pe