Cine ar coordona operațiunile militare din Ucraina. Rusia a făcut anunțul momentului: „Participă direct la acţiunile militare”

Cine ar coordona operațiunile militare din Ucraina. Rusia a făcut anunțul momentului: „Participă direct la acţiunile militare”
SUA, acuzată de Rusia că activează în Ucraina

Rusia revine cu noi acuzații la adresa SUA. Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, este cel care a publicat informația. Acesta susține că Washington DC este vinovat de ”coordonarea operaţiunilor militare din Ucraina”.

Rusia, acuzații la adresa SUA

Sâmbătă, 7 mai, preşedintele Dumei de Stat a publicat un nou mesaj pe canalul său de Telegram. Viaceslav Volodin susține, în câteva cuvinte, că America s-ar fi implicat în lupta din Ucraina.

Acesta a mai insinuat că acțiunile americanilor sunt ”o implicare directă a Statelor Unite în acţiunile militare împotriva Rusiei”, relatează Reuters. Încă de la începutul războiului, America și NATO au furnizat arme în Kiev, pentru a face față invaziei.

”Washington-ul coordonează şi dezvoltă, în esenţă, operaţiuni militare, participând astfel direct la acţiunile militare împotriva ţării noastre”, a scris Viaceslav Volodin pe canalul său de Telegram.

SUA susține că nu va lua parte la luptă

Ceea ce părea o luptă ușoară pentru Rusia s-a dovedit a fi un lucru imposibil. America, NATO și alte state au ajutat vecina României cu arme, muniție și ajutor umanitar. Țara noastră a fost implicată activ încă din primele zile în primirea și ajutarea refugiaților.

Pentru a nu deveni părți beligerante, SUA și NATO au mărturisit că nu se vor implica. Conform adevărul.ro, oficialii americani ar fi furnizat informații Ucrainei cu scopul de a contracara asaltul. SUA a negat că informațiile conțin date precise cu privire la locaţia ţintelor din Rusia, care se bucură de sprijinul lui Viktor Orban.

Rusia, avertismente pentru Marea Britanie

Și tot azi, 7 mai, ambasadoarea Marii Britanii la Moscova, Deborah Bronnert, a purtat discuții cu MAE rus. Motivul a fost reprezentat de noile sancțiuni pe care UK vrea să le impună Kremlinului. Cum era de așteptat, Rusia i-a avertizat grav pentru ca țara să dea înapoi.

„Ambasadoarei i s-a spus despre caracterul inacceptabil al unor astfel de acţiuni distructive, a căror continuare va duce inevitabil la distrugerea definitivă a legăturilor bilaterale şi la deteriorarea relaţiilor dintre popoarele Rusiei şi Regatului Unit”, se arată în comunicatul MAE rus.

50 de marșuri pro-ruse în Germania

În ciuda războiului dintre Rusia și Ucraina pe care Germania l-a criticat aspru, poporul lor are altă părere. Conform EFE, pentru data de 8 și 9 mai ar fi fost anunțate 50 de marșuri pro-ruse. Autoritățile au fost nevoite să întărească măsurile de securitate.

15 puncte din Berlin au fost interzise deja. Vor avea loc mitinguri la monumentul armatei sovietice din Tiergarten, lângă emblematica Poartă Brandeburg şi în parcul Treptow. Aici, an de an, mii de oameni vin pentru a omagia cei 80.000 de militari sovietici care și-au pierdut viața în bătălia pentru Berlin.

„Nimeni nu trebuie să-şi declare solidaritatea cu regimul criminal al lui (preşedintelui rus) Vladimir Putin”, a declarat ministrul de finanţe Christian Lindner, pentru cotidianul Neue Osnabrücker Zeitung.