Cine a fost Terente, brăileanul numit Regele Bălţilor şi violatorul de virgine. El a înspăimântat România. VIDEO

de: Emanuela Pană
11 09. 2020

Turiștii pot vizita și acum, în zona Insulei Mici a Brăilei, locul în care se crede că se ascundea Terente, bărbatul poreclit „Regele Bălților“. Banditul lipovean, care fura și omora cu sânge rece, dădea fiori pe șira spinării chiar și celui mai necruțător polițist. El a înspăimântat România secolului XIX, fiind temut mai ales în rândurile femeilor, căci era cunoscut pentru obiceiul său bolnav de a viola tinere virgine. Pentru mai multe detalii, vă invităm să parcurgeți acest articol.

Legenda banditului brăilean care viola fete virgine

Terente, pe numele din buletin Vasili Ștefan, s-a născut în anul 1895 pe Canalul Cravia, în Carcaliu, din Balta Brăilei și a murit pe 4 iunie 1927. Supranumit și „Regele Bălților“, el a fost unul dintre cei mai feroce bandiți români. În zilele noastre, el este identificat ca „românul cu cel mai mare penis“. După ce a avut parte de două relații eșuate care l-au înrăit, Vasili a trăit ca un nelegiuit, după vârsta de 20 de ani.

Fiind un bun cunoscător al Bălții Brăilei, bărbatul și-a adunat o avere frumușică din tâlhării, acționând singur, dar și în bandă. A fost încătușat în mai multe rânduri, dar a reușit, de fiecare dată, să scape, motiv pentru care au fost puse, de-a lungul timpului, mai multe rămășaguri și premii pe capul lui.

Cu toate că a fost făptașul multor nenorociri, „Regele Bălților“ a reușit să câștige simpatia poporului, fiind văzut drept un haiduc al vremii și un amant sălbatic, notează adevărul.ro. Poate părea incredibil, însă acesta era căutat de femei din toate păturile sociale.

Anul 1924 rămâne reprezentativ în ceea ce îl privește, căci a fost un an plin de tâlhării și violuri. Atunci, Vasili a atacat casele bogaților și a violat mai multe virgine. Tot atunci, a fost pusă și o recompensă însemnată pe capul lui. Aflând de planurile autorităților, pentru a scăpa de la moarte, banditul a traversat, până în 1927, Bulgaria, Serbia şi Grecia.

A batjocorit chiar și familia preotului

La sfârșitul anului 1927, bărbatul s-a întors pe plaiurile natale și a înjosit familia preotului, lucru ce a stârnit furia foștilor săi complici, care au ajutat la prinderea lui.

„Arhivele brăilene păstrează şi acum acte ce dovedesc implicarea serviciilor secrete, a grănicerilor, a jandarmilor şi a poliţiştilor în prinderea lipoveanului din Balta Brăilei. Documentele vremii atestă faptul că banditul a atacat chiar şi postul de jandarmi, primăria şi cele trei cârciuni din Carcaliu, satul natal, iar în 1924, a ucis doi oameni şi a golit casa de bani din localitate, notează sursa citată.