Câți bani trebuie să îi dai, de fapt, preotului pentru o nuntă sau un botez, în București. Tarife și detalii utile

Câți bani trebuie să îi dai, de fapt, preotului pentru o nuntă sau un botez, în București. Tarife și detalii utile
Câți bani trebuie să îi dai, de fapt, preotului pentru o nuntă sau un botez, în București

Nunta, botezul, ambele reprezintă două evenimente importante din viața unui om, iar dacă pe prima o mai poți ocoli, a doua trebuie îndeplinită. Cert este că ambele costă. Câți bani trebuie să îi dai preotului pentru oricare dintre aceste evenimente?

Câți bani trebuie să îi dai preotului pentru o nuntă sau un botez, în București?

Pentru orice eveniment din viață, importantă este rezervarea din timp la Biserica unde doriți să vă uniți destinele sau să vă botezați pruncul. De exemplu, preoții recomandă tinerilor care vor să se căsătorească să facă programare cu cel puțin 2-3 luni înainte, iar pentru Bisericile din centrul Bucureștiului, programarea să se facă chiar și cu 6 luni înainte.

Cât despre tarife, nu sunt unele standard, fiecare lăcaș de cult impunând o anumită taxă sau deloc, în funcție de cât de căutată este Biserica și de amplasarea ei. De asemenea, taxele diferă de la o parohie la alta și se achită de regulă de către nași. În general, taxa nu include și lumânările de nuntă, vinul, pișcoturile, prosopul, pe care trebuie să le aducă mirii de acasă.

  • Biserica Sf. Gheorghe cel Nou

Este situată pe Bd. I. C. Brătianu, nr.27, sect. 3, adică o zonă centrală, între Piața Unirii și Piața Universității. Tariful impus de biserică pentru desfășurarea unei nunți este de 400 de lei și include prezența preoților care oficiază nunta și la cerere, un cor.

Câți bani trebuie să îi dai, de fapt, preotului pentru o nuntă sau un botez, în București. Tarife și detalii utile
Tarife și detalii utile
  • Biserica Sf. Elefterie

Biserica este situată pe strada Sf. Elefterie nr. 1, sect. 5. Potrivit karena.ro, Bogdan L. și-a făcut nunta la această biserică și spune că a dat suma de 1.500 de lei, pentru care i-a fost tăiată și chitanță. Suma a reprezentat prezența a 4 preoți care să oficieze nunta și a unui cor de care bărbatul a fost mulțumit.

  • Biserica Sf. Spiridon

Calea Șerban Vodă, nr. 29 este adresa la care poate fi găsit lăcașul sfânt, care are 41 de metri în lungime, 14 lățime și 38 de metri în înălțime. Pentru a afla tarifele impuse nunții, este bine să mergi și să vorbești în mod particular cu preoții de acolo.

  • Biserica Domnița Bălașă

Tarifele sunt de 600 de lei pentru botez și 1.000 de lei pentru cununia religioasă, totul cu chitanță. Slujba este oficiată de trei preoți, iar corul este inclus în acești bani. De menționat este că se plătește un avans de circa 200 – 300 de lei.

  • Biserica Sfântul Anton

Pentru ca marele eveniment din viața ta să se desfășoare la biserica situată în spatele Hanului Manuc, trebuie să plătești 800 de lei. Pentru botez, prețul este la jumătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI