Cine a fost Sfântul Mina și ce minuni a săvârșit. Mărturisirile impresionante ale credincioșilor

Cine a fost Sfântul Mina și ce minuni a săvârșit. Mărturisirile impresionante ale credincioșilor
Sfantul Mina se sarbatoreste pe 11 noiembrie

Credincioșii au povestit cine este cu adevărat Sfântul Mina, în urma minunilor săvârșite de acesta pentru ei. Sfântul Mare Mucenic Mina este pomenit în calendarul ortodox la fiecare 11 noiembrie.

Sfântul Mina face minuni pe bandă rulantă celor ce se roagă la racla moaștelor lui. La ce biserică din București  sunt depuse moștele Sfântului

Sfântul Mina a fost soldat. Acesta era de neam egiptean si de credință creștină. Sfântul Mina, care este prăznuit la 11 noiembrie, a trait în timpul împăratului roman Diocletian (284-305), care a dezlănțuit sângeroase persecuții împotriva creștinilor.

În acea vreme de mare prigoana împotriva creștinilor, Sfântul Mina a abandonat armata si s-a pustnicit, trăind departe de lume. A preferat să trăiască cu fiarele decât cu poporul care nu-L cunoaște pe Dumnezeu.

Credinciosi la Moastele Sfantului Mina
Credinciosi la Moastele Sfantului Mina

De ce a mers Sfântul Mina la o petrecere

Atunci când într-o mare cetate din apropiere s-a organizat o mare serbare pagana Sfântul Mina era sihastru. Aflînd de aceasta Sfântul Mina a lăsat muntele și pustietatea și s-a dus în mijlocul serbărilor.

A stat pe un loc înalt, unde putea fi văzut de toți, și a strigat cu mare glas. ”Venit-am catre cei ce nu ma cauta pe mine, aratatu-m-am celor ce nu intrebau de mine„.

Guvernatorul cetății a pus ca Sfântul să fie adus la el

Când a auzit acestea mulțimea și-a întors ochii spre dânsul și tăcând se mirau cu toții de îndrăzneala lui. La petrecere se afla și guvernatorul cetății, care a pus ca Sfântul Mina să fie prins și adus în fața lui.

Când a fost întrebat cine este, Sfântul Mina a strigat în fața tuturor că este robul lui Iisus Hristos, care Împărătește în cer și pe pământ. Aflând guvernatorul că acesta a fost soldat și este creștin a poruncit să fie aruncat în temniță și păzit până a doua zi.

După serbări, Sfântul Mina a fost schingiuit pentru a renunța la credința lui

Dupa ce serbarile au fost terminate, Sfântul Mina a fost supus la chinuri cumplite pentru a renunța la credința creștină. Îndurând toate acestea, Sfântul Mare Mucenic l-a mărturisit necontenit pe Iisus Hristos.

Dumnezeul nostru pentru Care patimesc, este foc mistuitor si-mi ajuta mie si pentru aceea nu bag in seama focul acesta cu care ma ardeti si nu ma tem de muncile voastre cele de multe feluri.

Sufletul nu poate fi ucis

Pentru ca imi aduc aminte de cuvintele Domnului meu din Evanghelie: Nu va temeti de cei ce ucid trupul, caci sufletul nu pot sa-l ucida”, a răspuns Sfântul Mina când a fost întrebat dacă nu simte focul facliilor cu care era ars.  (Matei, 10, 28)” („Vietile Sfintilor”).

Sfântul Mina este sărbătorit în fiecare an de biserica „Sfântul Mina – Vergului”, din centrul Capitalei. Mulți credincioși au ajuns în aceste zile să se roage la moaștele Sfântului Mina, astfel că curtea bisericii a post plină.

Cum și-a găsit o credincioasă basculanta furată din fața blocului

Anul acesta, credincioșii au putut să și pupe moaștele Sfinte făcătoare de minuni ale Sfântului Mina, nu numai să se roage la ele. Printre sutele de crdincioși care au venit să îl roage câte ceva pe Sfântul Mina se află și Victoria Ispas, de 45 de ani.

Aceasta a povestit cum a ajuns să vină în fiecare an la Sfântul Mina de 11 ani în coace. ”Sincer vă spun, acum 11 ani, mi s-a furat o basculantă din faţa blocului şi, cu post şi rugăciune şi rugându-mă la Sfântul Mina, am găsit-o mergând pe stradă. O basculantă de 16 tone… mi-a furat-o din faţa blocului!. Sfântul Mina este ajutător la orice, la tot ce înseamnă pierderi, pagubă. Pe cei care lucrează cu dragoste pentru Dumnezeu Sfântul Mina îi ocroteşte, dar dacă eşti mincinos şi hoţ, nu te ajută, să ştiţi„, a povestit Victoria Ispas, potrivit ziarullumina.ro.

Sfântul Mina este grabnic ajutător

O altă domană, Mioara, vine regulat la Sfântul Mina.  „Este un mare sfânt. Ne ajută foarte mult. Orice l-am rugat, totul mi s-a îndeplinit„, spune femeia plângând, adăugând că Sfântul Mina este grabnic ajutător.