Cine a fost Puiu Maximilian. Marea iubire a Stelei Popescu

Cine a fost Puiu Maximilian. Marea iubire a Stelei Popescu
Puiu Maximilian, marea iubire a Stelei Popescu.

Actrița Stela Popescu a murit la 81 de ani lăsând în urmă, o carieră de neegalat şi o poveste de dragoste cum nu sunt multe. A fost căsătorită de două ori, a doua oară, cu Mihai „Puiu“ Maximilian, fiind cea care i-a adus fericirea supremă. A fost dragoste la prima vedere. După o căsnicie de trei decenii şi 19 ani de la moartea umoristului, cei doi s-au „îmbrăţişat pentru eternitate“.

Puiu Maximilian, marea iubire a Stelei Popescu

La cunoscut pe Puiu Maximilian în 1969, în timpul unei colaborări la Revista Românească care se afla sub condeiul acestuia. În acea vreme celebra actriță era căsătorită cu Dan Puican, care era și el actor și regizor. Căsătoria cu acesta a durat mai bine de 8 ani. Stela Popescu a mărturisit că atunci când l-a văzut prima oara pe Puiu Maximilian, a fost dragoste la prima vedere.

„Am simţit atunci că fără el nu mai pot continua.“, a declarat artista despre momentul în care s-a întâlnit cu dragostea vieții ei.

Tot actrița povestea într-un interviu că s-au cunoscut când ea avea 33 ani și Puiu Maximilian 35 și că a impresionat-o cu inteligența lui, cu faptul că îi inspira încredere și că avea simțul umorului foarte dezvoltat:

”Când ne-am cunoscut, eu aveam 33 de ani, iar Mihai 35 de ani. Dragostea este o chimie inexplicabilă, dar pot spune că era teribil de inteligent, îmi inspira încredere şi avea un simţ al umorului foarte dezvoltat. La început a fost şi puţin introvertit şi mai tăcut, dar cu timpul a ajuns să vorbească mai mult ca mine.“

Era convinsă că Puiu Maximilian era bărbatul vieții ei și a decis să divorțeze de Dan Puican, ea urmându-și drumul fără regrete, după cum declara chiar ea: „Nu a vrut să se despartă, a căzut ca un trăsnet pe capul lui. A acceptat până la urmă toată povestea asta. Dar ăsta a fost drumul meu. Şi nu-mi pare rău.“

O femeie(Stela Popescu), alaturi de Puiu Maximilian și Vasile Vaselovschi.
Marea iubirea a Stelei Popescu a fost Puiu Maximilian.

La fel ca în celebrele povești de dragoste, Stela Popescu a fugit de acasă în brațele celui care avea să fie ”bărbatul vieții sale”, deoarece alaturi de fostul soț pe care în considera un bărbat extraordinar, nu simtea acea chimie pe care o simțea alături de Puișor, cum îl alinta ea pe Puiu Maximilian. După doar două săptămâni s-au mutat împreună :

„Într-o seară am plecat de la teatru la Predeal şi la întoarcere am mers la garsoniera lui. A pus pe masă o sticlă de şampanie, două pahare Bacara, cheile de la casă şi de la biroul lui. Ne-am căsătorit peste câţiva ani mai mult de gura lumii şi pentru a putea pleca împreună în străinătate“. 

Au călătorit împreună în toată Europa. La jumătatea anilor 70 au înfiat o nepoată de-a soțului, în vârstă de 16 ani, Doina Maximilian., iar în 1998 Puiu Maximilian a decedat fiind răpus de cancer.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI