Stela Popescu a murit. Cine a fost „regina comediei românești”

Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie. E celebră pentru comedii și pentru prezența în unele dintre cele mai cunoscute filme românești.

Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie, după-amiază, la vârsta de 81 de ani. Din primele informații comunicate de SMURD, aceasta a fost găsită moartă, la ora 15:50, la ea acasă.

„Un echipaj de-al nostru a fost la domiciliul dumneaei, în jurul orei 15.50 şi a găsit-o fără semne vitale“, a declarat doctorul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti. „În momentul în care am ajuns la locaţie, era decedată de mai multe ore”, a completat medicul urgentist.

Deocamdată, nu există detalii suplimentare cu privire la cauza decesului.

Stelei Popescu nu se temea de moarte. Într-un interviu acordat Adevărul, ea a spus: „Mama mea nu se văita niciodată, nici înainte să se ducă. Atât spunea: «Tare rău îmi pare!». Mie îmi vine să spun acelaşi lucru, că am atâtea de făcut. Mâine, dacă nu mai joc, mai am o mie de lucruri de făcut!”

În același interviu, Stela Popescu a mai spus că este fericită, dar că îi lipsește mult soțul ei. „Îmi lipseşte foarte tare soţul meu, pentru că noi eram dincolo de soţ şi soţie”, a spus ea. „Făceam aceeaşi profesie, aveam încredere unul în celălalt. El mi-a spus odată: «Niciodată să nu crezi că îmi datorezi ceva. Tu ai fi fost mare artistă chiar dacă nu existam eu!». Eu îi spuneam: «De ce lumea nu ştie că tu scrii toate textele astea?». «Nu trebuie să ştie!» El venea la fiecare spectacol şi urmărea poante pe care le introducea special, foarte ascunse. Şi urmărea să vadă cum reacţionează publicul. Avea o satisfacţie nebună când se prindeau”, a adăugat ea.

Stela Popescu este o regină printre actorii de comedie

Stela Popescu este în topurile celor mai iubiți actori românești de mai mult de jumătate de secol. A debutat în 1958 în cinematografie. Startul a fost în pelicula „Alo? Ați greșit numărul” și a jucat în peste 25 de filme de-a lungul carierei, cum ar fi „Nea Mărin miliardar”, „Pe malul stâng al Dunării albastre” sau „În fiecare zi mi-e dor de tine”.

Stela Popescu a avut o carieră însemnată și în televiziune. Practic, până la 81 de ani, a prins toate momentele de aur ale televiziunii în România. În paralel, a avut o carieră glorioasă în teatru și în reclame sau emisiuni de divertisment. De la jumătatea anilor ’90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea și Național TV.

Stela Popescu a mai jucat în serialul „Cuscrele” și în telenovelele „Războiul sexelor”, „Regina” și „Aniela” în rolul Coanei Chiva. În 2011, revine cu o participare specială în telenovela „Iubire și Onoare”.

Copilăria dificilă prin care a trecut Stela Popescu

Viața ei a început însă dificil. S-a născut într-o familie de învățători modești. Prima ei amintire este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Apoi, în 1940, tatăl ei, considerat intelectual, așadar dușman de clasă, a fost deportat în Siberia.

Mama ei s-a refugiat, împreună cu Stela Popescu, în România, la Brașov. În 1953, a susținut examenul de admitere la facultate și a fost repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki”. A renunțat însă după un an și jumătate, când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne. A fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel a continuat să susțină spectacole de teatru.

Ultima etapă a carierei actriței Stela Popescu a fost în reclame TV pentru farmacia Catena. Astfel, a ajuns celebră și printre oameni din generația tânără și a devenit parte integrantă din cultura populară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: