29 oct. 2023 | 08:15

Cine a fost Matthew Perry. Actorul din Friends a cheltuit milioane de dolari în lupta cu alcoolul şi drogurile, medicii nu îi mai dăduseră şanse la viaţă

Monden
Cine a fost Matthew Perry. Actorul din Friends a cheltuit milioane de dolari în lupta cu alcoolul şi drogurile, medicii nu îi mai dăduseră şanse la viaţă
Cine a fost Matthew Perry, actorul din serialul fenomen Friends

Matthew Perry a fost găsit mort în locuinţa sa din Los Angeles, lăsând în urmă o lume întreagă fără cuvinte. Actorul care l-a interpretat pe Chandler în serialul fenomen „Friends” nu a dus o viaţă deloc liniştită, acesta ajungând să dea o avere doctorilor şi specialiştilor pentru a supravieţui. Până la 54 de ani, acesta a cheltuit milioane de dolari în lupta cu alcoolul şi drogurile, iar medicii nu îi mai dăduseră şanse la viaţă.

Matthew Perry – actorul care a dorit atenţie, nu bani

Tatăl, actorul John Bennet Perry, i-a insuflat respectul pentru meserie, în timp ce mama, jurnalist canadian şi fost secretar de presă al fostului prim-ministru, Pierre Trudeau, l-a ajutat să înţeleagă ce înseamnă rigurozitatea.

Drama celui care avea să devină unul dintre cei mai cunoscuţi actori din lume începe chiar înainte de a împlini un an, când părinţii decid să se despartă. Urmează drumuri lungi între Montreal şi Los Angeles pentru a sta cu ambii părinţi şi începe să râvnească atenţia şi iubirea lor.

Matthew a vrut neapărat să ajungă actor, aşa că nu a ratat nicio apariţie TV, iar la 24 de ani visul i se îndeplineşte. Deşi nu a fost iniţial luat în considerare pentru personajul Chandler Bing, acesta reuşeşte să obţină rolul care îi va schimba total viaţa.

„Simțeam de parcă-mi ieșeau aburi pe urechi, atât de mult îmi doream să fiu celebru! Vrei atenție, vrei bani, vrei cel mai bun loc în restaurant“ ‒ declara Matthew Perry pentru The New York Times.

Citeşte şi A murit actorul Matthew Perry, celebru din serialul „Friends”, acesta a fost găsit în locuința sa din Los Angeles fără suflare

Matthew Perry, o poveste despre celebritate, decădere şi vicii aproape mortale

22 septembrie 1994, ziua lansării serialului Friends, este momentul în care viaţa a şase actori se schimbă complet. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, David Schwimmer şi Matthew Perry devin un fenomen mondial, fiecare episod din cele 10 sezoane fiind un tribut adus fericirii.

Dar, în timp ce o lume întreagă nu se mai sătura de ironicul Chandler, acesta trăia, în spatele camerelor de filmat, momente din ce în ce mai greu de gestionat. Avea doar 24 de ani. Aşa începe lupta cu dependenţa de alcool şi de droguri.

„Mă puteam descurca, într-un fel. Dar până la 34 de ani, eram cu adevărat afundat într-o mulţime de probleme. Dar au fost ani în care am fost abstinent în acea perioadă. Sezonul 9 a fost anul în care am fost abstinent până la capăt.

Şi ghiciţi în ce sezon am fost nominalizat pentru cel mai bun actor? Mi-am zis: ‘Asta ar trebui să îmi spună ceva”, povestea actorul.

Gaşca din serialul Friends

Gaşca din serialul Friends

Mai târziu, avea să lanseze şi o carte despre asta – „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”:

„Am vrut să vorbesc atunci când m-am simţit la adăpost de a intra din nou în zona întunecată a lucrurilor. A trebuit să aştept până când am fost destul de sigur că eram abstinent – departe de boala activă a alcoolismului şi a dependenţei – pentru a pune totul pe hârtie. Şi principalul lucru a fost că eram destul de sigur că va ajuta oameni”.

Operaţia care i-a salvat viaţa actorului Matthew Perry

În timpul filmărilor pentru Friends, Perry ajunsese să ia 55 de analgezice pe zi, minţind medicii că are migrene greu de suportat, pentru a i se prescrie altele. Ajunsese la o greutate de 128 de kilograme.

„Nu ştiam cum să mă opresc. Dacă poliţia ar fi venit la mine acasă şi mi-ar fi spus: ‘Dacă bei în seara asta, te vom duce la închisoare’, aş fi început să împachetez. Nu mă puteam opri pentru că boala şi dependenţa sunt progresive. Aşa că devine din ce în ce mai rău pe măsură ce îmbătrâneşti”.

La doar 49 de ani, Matthew pierduse contactul cu realitatea, acesta suferind chiar şi o perforaţie gastrointestinală din cauza consumului excesiv de opioide. După două săptămâni în comă, cinci luni în spital şi o operaţie periculoasă, acesta a revenit la viaţă.

„Medicii i-au spus familiei mele că am avut 2% şanse de a trăi. Am fost pus pe ceva numit aparat ECMO, care se ocupă de întreaga ventilaţie pentru inima şi plămânii tăi”, a declarat actorul pentru People.

Citeşte şi Actorul celebru care a fost aproape să moară din cauza drogurilor. Dezvăluiri cutremurătoare

15 vizite la dezintoxicare şi o schimbare completă a vieţii

În 2013, actorul din Friends a primit premiul Champion of Recovery din partea Casei Albe, pentru înfiinţarea Perry House, o casă înființată pentru sprijinul celor care se luptă cu dependența.

„Dependența este mult prea puternică ca să o învingi de unul singur. Boala asta așteaptă. Așteaptă să te prindă singur. Pentru că doar singur vei pierde în fața ei”.

După 15 vizite la clinici de dezintoxicare, momente de coşmar şi de cumpănă, acesta a reuşit ca din 2021 să fie abstinent.

„Sunt destul de sănătos acum”, spunea acesta în urmă cu doi ani.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al doilea cal din imagine?
Click.ro
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Ioana State: Aveam 200 de lei și mâncam de 300. Cum a ajuns celebră și bogată
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Serviciu militar obligatoriu, din nou în România? „Se renunţă la tot ceea ce ţine de viaţa de zi cu zi”
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro