Cine a fost Florin Condurățeanu, de fapt. Ce palmares impresionant are

Cine a fost Florin Condurățeanu, de fapt. Ce palmares impresionant are
Florin Condurățeanu a decis să plece în Ziua Jurnalistului

Florin Condurățeanu a fost pentru mulți jurnaliști din generațiile mai tinere un adevărat exempu de profesionalism. În toate articolele publicate de regretatul jurnalist se simțea patriotismul și dragostea acestuia pentru profesia pe care a avut-o atâția ani de zile. Jurnalismul românesc, odată cu dispariția acestuia, este mai sărac de astăzi.

Florin Condurățeanu a decis să plece în Ziua Jurnalistului

Pe 28 iunie vestea dispariției celui ce a fost Florin Condurățeanu a înmărmurit o țară întreagă. Celebul jurnalist s-a stins în brațele fiului său, Răzvan Condurățeanu, în urma unui stop cardiorespirator. Culmea este că ziua în care Florin Condurățeanu pleca din această lume era zi de sărbătoare pentru toți jurnaliștii din lume, și anume „Ziua Jurnalistului”.

Cu o carieră impresionantă de 40 de ani, la publicații de renume în presa scrisă și emisiuni la posturi de televiziune ca OTV, Tele7ABC, Antena 2, Etno, Antena 1, Antena Stars sau România TV, Florin Condurățeanu a lăsat în urma sa o moștenire deosebită. În ultima perioadă a vieții s-a dedicat jurnalismului și emisiunilor medicale. Mulți români i-au putut citi articolele în Jurnalul, Flacăra, Curierul Național sau Evenimentul Zilei. Regretatul jurnalist nu a avut o viață ușoară, drama cea mai mare fiind când i-au murit ambii părinți la câteva luni, unul după celălat.

„La Fundeni mi-au murit ambii părinţi, la distanţă de zece luni. S-au iubit foarte mult. Când ţi-au murit părinţii simţi că ai fost împuşcat în aripă. Tata era conferenţiar la Mina Minovici. A scăpat de pe front, fratele lui a stat mult timp prizonier în Siberia.

Tata s-a îmbolnăvit de inimă şi din insuficienţa cardiacă a făcut edem pulmonar. Îşi pierdea cunoştinţa. I-am ţinut limba să nu şi-o înghită. La spital l-au îngrijit teribil, dar, a doua zi, când m-am dus să-l vizitez făcuse stop cardiac. Eram în primul an de facultate”, povestea Florin Condurățeanu.

Trofeele câștigate de jurnalist lângă catafalc

Astăzi familia și cei apropiați s-au aflat lângă catafalcul regretatului jurnalist. Corpul neînsuflețit i-a fost depus în Casa Presei în această dimineață, devenită loc de pelerinaj pentru toți cei care l-au cunoscut pe „Tuțu” Condurățeanu. Lângă sicriul acestuia cei care i-au adus un ultim omagiu au putut vedea și trofeele câștigate de Florin Condurățeanu de-a lungul carierei sale.

Majoritatea trofee de excelență în presă, fie scrisă fie pe micul ecran, stau ca dovadă a profesionalismului și dedicării sale pentru profesia pe care a înobilat-o cu editorialele sale. Familia îndurerată s-a aflat alături de Florin Condurățeanu la Casa Presei, iar soția acestuia, Gabriela, a declarat:

”Ziua de ieri a fost îngrozitoare și ceea ce urmează va fi mult, mult mai greu. Sunt îngrozită și am pierdut un om atât de valoros, atât de bun, atât de generos. Eu veneam acasă mai târziu, seara, pentru că aveam mai multe de făcut și tot timpul îi auzeam vocea când deschideam ușa și-mi spunea: ”Ce faci? Mai poți?” și eu îi spuneam că pot.

Întreba și de Eva, nepoțica noastră de 13 ani pe care o iubea foarte mult. A fost un om excepțional, politicos, blând, generos, un om cum rar se întâlnește”, a spus soția lui Florin Condurățeanu.

Marea dragoste, Rapid, și ultimele rânduri scrise de Florin Condurățeanu

În ziua în care avea să plece într-o altă lume, în dimineața zilei de ieri, „Țuțu” Condurățeanu scria ultimele sale gânduri într-un interviu acordat junralistului Mirel Curea despre marea sa dragoste, echipa Rapid. Nimeni nu avea să ști că acele rânduri aveau să fie și ultimele.

„Rapid a sărbătorit cu o mulțime din jucători și conducători 98 de ani de la înființare. Iosif, antrenorul, și fotbaliștii actuali au stat în cantonament că mai e un deget distanță până începe campionatul și ei abia, eroic, au revenit în prima ligă.

De un secol nu e plictiseală în Giulești, la clubul Rapid, și în toată suflarea iubitoare de patimile, isprăvile și luptele Rapidului de a ține trează legătura de suflet cu acest fenomen social, cu această stare de spirit.”, scria Florin Condurățeanu în dimineața zilei de luni, 28 iunie.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI