Cine a fost, de fapt, Pablo Escobar. 12 curiozități pe care nu le știai despre el

Cine a fost, de fapt, Pablo Escobar. 12 curiozități pe care nu le știai despre el
Cine a fost, de fapt, Pablo Escobar

Pablo Emilio Escobar Gaviria a fost un celebru baron al drogurilor columbian, care la apogeul carierei sale deținea 80% din traficul de cocaină la nivel mondial. Supranumit „Regele Cocainei ”, acesta a fost cel mai bogat criminal din istorie, cu o avere netă cunoscută estimată la 100 de miliarde de dolari.

Cine a fost, de fapt, Pablo Escobar

1. În 1991, Pablo Escobar a fost închis într-o închisoare pe care a construit-o singur și pe care a numit-o “La Catedral”. Închisoarea era dotată cu teren de fotbal, grătare și grădini. În apropiere fusese ridicată o casă în care locuia familia traficantului.

2. Pablo Escobar mai era poreclit și Robin Hood, dând adesea bani săracilor, construind case pentru cei fără adăpost și ridicând terenuri de fotbal și grădini zoologice.

3. Potrivit statisticilor, patru din cinci americani foloseau cocaina furnizată de Escobar.

4. Escobar exporta 15 tone de cocaină pe zi în Statele Unite, mare parte din ea ajungând în țară prin Florida.

5. Pablo Escobar furniza aproximativ 80% din cocaină vândută la nivel mondial.

6. Traficantul a ars 2 milioane de dolari pentru a-și încălzi fiica, în timp ce era refugiat cu familia sa în munți.

7. Cheltuia 2.500 de dolari pe lună pe elastice pentru bani.

Cine a fost, de fapt, Pablo Escobar
Cine a fost, de fapt, Pablo Escobar

Traficantul era și un criminal notoriu

8. Pierdea 2.1 miliarde de dolari pe lună. Banii erau distruși de șobolani. Averea lui Escobar era atât de mare încât nu mai reușea să spele banii, așa că îi îngropa pe terenul fermelor sale sau ăi ascundea în case părăsite. Șobolanii distrugeau cam 10% din averea traficantului.

9. Pablo Escobar a fost timp de șapte ani consecutivi, din 1986 până în 1993, în topul celor mai bogați oameni din lume, organizat de revista Forbes. În 1989 a fost listat drept a șaptea cea mai bogată persoană din lume.

10. La mijlocul anilor 1980, Pablo Escobar câștiga 420 de milioane de dolari pe săptămână, făcând contrabandă cu cocaină în SUA. Într-un an, Escobar câștiga aproximativ 22 de miliarde de dolari.

11. Pablo Escobar se face vinovat pentru uciderea a peste 4.000 de persoane, printre care 200de judecători și 1.000 de polițiști.

12. Traficantul este răspunzător pentru doborârea unui avion cu 107 pasageri la bord. A încercat să ucidă un candidat la prezidențiale, însă acesta nu se afla în avion. Mai mult, a și câștigat alegerile prezidențiale.