Trafic cu embrioni umani: unde a fost prins traficantul

Trafic cu embrioni umani: unde a fost prins traficantul
Bărbat arestat pentru trafic de embrioni umani

Un bărbat care făcea trafic cu embrioni umani a fost arestat pe aeroportul din Mumbai. Acesta ascunsese recipientul frigorific în care ținea embrionul în bagajele sale și intenționa să îl livreze unei clinici private din India.

La interogatoriu, bărbatul și-a recunoscut fapta și a declarat că intenționa să ducă embrionul uman unei clinici de fertilizare, ai căror reprezentanți au negat cu vehemență că ar fi implicați în acest caz. Anchetatorii au strâns însă suficiente dovezi pentru a pune clinica sub acuzare, printre probele adunate numărându-se și mai multe convorbiri telefonice între reprezentanții unității și bărbatul care făcea trafic.

În India este ilegal importul de embrioni umani fără autorizație specială

Anchetatorii din India cred că au dat peste o întreagă rețea cere se ocupă cu traficul de embrioni umani. Importul acestora în India este permis doar cu obținerea unei autorizații speciale. Bărbatul arestat de polițiști pe aeroportul din Mumbai riscă acum ani grei de închisoare pentru fapta sa. El a recunoscut că nu este pentru prima dată când face trafic de embrioni umani.

„Petentul nu importă embrioni în cadrul activităților sale”, a declarat Sujoy Kantawalla, avocatul medicului Goral Gandhi, cel care se ocupă de clinica de fertilizare indicată de bărbatul arestat. Avocatul mai spune că, cel mai probabil, clinica este ținta unor atacuri venite din partea competitorilor. În ultimii ani, tot mai multe femei din India au apelat la fertilizarea in vitro. Embrionii umani pot fi criogenați și păstrați pentru mulți ani, iar multe femei îi donează cuplurilor care nu pot să facă un copil.

În anul 2009, polițiștii români au arestat 30 de israelieni într-o clinică de fertilizare din București, într-un caz de trafic de embrioni umani. Cei mai mulți au fost eliberați în schimbul unor garanții financiare. Printre cei arestați se numărau medici, dar și persoane venite din Israel pentru a primi ovule, în condițiile în care legea israeliană interzice donarea de ovule.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI