28 mart. 2023 | 20:16

Cine a făcut-o pe Sorana Cîrstea să devină „mai inteligentă”. Jucătoarea din România, mesaje optimiste înaintea duelului cu Aryna Sabalenka, locul 2 WTA

Știri generale
Cine a făcut-o pe Sorana Cîrstea să devină „mai inteligentă”. Jucătoarea din România, mesaje optimiste înaintea duelului cu Aryna Sabalenka, locul 2 WTA

Sorana Cîrstea își continuă prestația remarcabilă de la Miami Open, turneu cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, și s-a calificat în sferturile competiției după ce a învins-o Marketa Vondrousova. În turul următor, sportiva din România o va înfrunta pe Aryna Sabalenka, locul 2 WTA, iar înaintea acestui duel a acordat un interviu în care a dezvăluit care este secretul jocului bun din ultimele patru săptămâni.

Sorana Cîrstea a învins-o pe Marketa Vondrousova, iar în sferturi o va înfrunta pe Aryna Sabalenka

Sorana Cîrstea a ajuns în sferturile turneului de la Miami după patru victorii fără set pierdut. Sportiva din România a jucat foarte bine și în partida cu Marketa Vondrousova, locul 103 WTA. Scorului duelului a fost 7-6 (3), 6-4. Misiunea din partida următoare va fi mult mai grea pentru că o va întâlni pe Aryna Sabalenka, locul 2 WTA. Jucătoarea din Belarus are un an de vis, după ce a câștigat Australian Open şi Adelaide şi a ajuns în în finala de la Indian Wells, unde a fost învinsă de Elena Rybakina.

Sorana Cîrstea și-a asigurat prin această calificare un cec de 184.465 de dolari și a câștigat din tenis, doar în acest an, aproape jumătate de milion de dolari.

Sorana Cîrstea, interviu în care a dezvăluit care este secretul succesului

Sorana Cîrstea are 32 de ani și a uimit mulți specialiști care acum par că o descoperă. Pentru jucătoarea din România, calificarea în sferturi la Miami, reprezintă cea mai bună performanță a carierei. Care este secretul? Antrenorul suedez Thomas Johansson! Cei doi au început colaborarea în toamna anului trecut.

„Thomas Johansson m-a făcut un pic mai conștientă de tot ce înseamnă tenisul. M-a învățat puțin IQ-ul de tenis. Cred că a fost unul dintre cei mai buni jucători la citirea jocului adversarilor când era pe teren și a avut cel mai bun IQ de tenis din circuit. Așa că mi-a împărtășit puțin asta. Era un jucător care își citea foarte, foarte bine adversarul. Așa că mă învață și asta. Mi-am dat seama că acest lucru îmi lipsea complet. Întotdeauna am fost o jucătoare care m-am concentrat doar pe jocul meu și încă fac asta pentru că am un joc agresiv, dar el m-a făcut mai inteligentă.

Cred că din punct de vedere mental, felul în care mă face să văd tenisul este mult diferit de ceea ce eram obișnuită. A venit cu o viziune grozavă și puteți vedea că a fost un jucător de top. Puteți vedea că a câștigat un Grand Slam și puteți vedea de ce. Deci, cu siguranță, cred că este un antrenor de top din toate punctele de vedere, atâr din punct de vedere tehnic, tactic, dar mai ales mental.Cred că a fost o îmbunătățire uriașă în jocul meu și cu siguranță asta i se datorează lui Thomas”, a spus Sorana Cîrstea, potrivit eurosport.ro.

Înainte de turneul de la Miami, Sorana se afla pe locul 74, dar după ce s-a calificat în sferturi a urcat pe poziția 51. Dacă va câștiga titlul o va depăși pe Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, și va ajunge în primele 25 de jucătoare din clasamentul WTA.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro