Sabotaj în interiorul opoziției: cine distribuia pliante false în numele USR-PLUS

Sabotaj în interiorul opoziției: cine distribuia pliante false în numele USR-PLUS

Alianța USR-PLUS susține că i-a identificat pe cei care ar distribui pliante false în numele său. Și, culmea, nu sunt din tabăra puterii, așa cum s-a crezut inițial.

ACTUALIZARE: PNL a avut o primă reacție după incidentul de la Cluj. Liberalii susțin că cei vinovați vor fi excluși din organizație.

„Tineretul Naţional Liberal dezaprobă iniţiativa avută de doi dintre membri filialei TNL Cluj-Napoca, de a difuza pliante cu citate controversate din declaraţiile unor membri ai Alianţei USR-PLUS.    Această acţiune individuală reprobabilă, nu reflectă spiritul şi comportamentul Tineretului Naţional Liberal şi din nefericire nu a fost niciodată adusă în atenţia Biroului Executiv al TNL.   Explicaţia şi justificarea celor doi foşti colegi a fost că acţiunea lor a fost una de informare a publicului, cu informaţii reale şi verificabile, despre viziunea unor membri din Alianţa 2020, care sunt în opoziţie totală cu unele dintre valorile liberale care consfinţesc dreptul la proprietate, respectiv dreptul asupra propriului corp, dar mai ales dreptul la viaţă al copilului încă nenăscut.   Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost una asumată, dezbătută în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Naţional Liberal“, potrivit Adevărul.

Alianța 2020 USR-PLUS a publicat, pe Facebook, imagini cu persoane care au fost surprinse în timp ce distribuiau pliante false în numele Alianței. E vorba de materiale false de campanie în care se menționează că avortul e obligatoriu.

Materialele sunt distribuite în Cluj și reprezintă o dezinformare, potrivit celor de la USR-PLUS.

Cine sunt persoanele care au distribuit pliante false în numele USR-PLUS

Alianţa USR-PLUS a publicat imagini filmate pe stradă cu una dintre persoanele care avea asupra sa pliantele false. Ulterior, bărbatul filmat a fost identificat drept preşedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Naţional Liberal.

”Am aflat cu surprindere că doi dintre cei care distribuie pliante “otrăvite” cu sigla Alianţei 2020 USR PLUS şi citate false sunt membri ai Partidului Naţional Liberal, unul dintre ei chiar preşedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Naţional Liberal. Cei doi au fost prinşi în flagrant şi filmaţi în timp ce distribuiau pliantele false şi identificaţi în câteva ore de susţinătorii Alianţei 2020 USR-PLUS”.
Alianța USR-PLUS

USR-PLUS face apel la candidaţii PNL ”să ia măsuri urgente şi să explice de îndată dacă au încurajat şi încuviinţat acest tip de campanie negativă care a prejudiciat imaginea Alianţei 2020 USR PLUS şi a indus în eroare alegătorii”.

”Considerăm că acest model de a face politică prin atacul murdar la competitorii electorali este exact ceea ce a îndepărtat oamenii oneşti de politică, iar acest lucru trebuie să înceteze. E păcat că PNL a cheltuit bani şi energie pe dezinformări abjecte împotriva USR PLUS în loc să se bată cu PSD aşa cum am înţeles cel puţin din declaraţiile oficiale ale acestui partid. Aşteptăm să-şi fixeze alt obiectiv de campanie în afara distribuţiei de false declaraţii despre Alianţă”.
Alianța USR-PLUS

Primele informații despre distribuirea pliantelor false au apărut pe 17 aprilie. Materialele electorale false au fost descoperite în municipiul Cluj și în două comune din județ. USR-PLUS susținea că nu știe, deocamdată, cine le-a distribuit, dar a decis să sesiseze Autoritatea Electorală Permanentă, dar și Poliția.

Alianța USR-PLUS a cerut și sprijinul populația în descoperirea celor care au împrăștiat materialele electorale false. Cele două formațiuni atrag atenția că e posibil să mai apară astfel de jocuri murdare în campania electorală și cer vigilență.