Christian Sabbagh s-a pozat la cumpărături. Ce a găsit în magazine vedete Kanal D

de: Năstase Mirabela
16 03. 2020

În prima zi de când a fost declarată stare de urgență în România, din cauza coronavirusului, Christian Sabbagh s-a dus la cumpărături. Rezultatul? S-a confruntat cu aceeași situație cu a multor români care au mers în această perioadă să-și facă aprovizionarea, și anume, rafturi goale la hipermarketuri.

Christian Sabbagh s-a pozat la cumpărături

Christian Sabbagh a constatat din propria experiență situația în care ne aflăm în ce privește panica ce s-a instalat în sânul multora. Românii au golit rafturile magazinelor. Vedeta Kanal D a postat o imagine grăitoare pe Facebook, cu textul: ”M-am dus și eu la cumpărături. A început vreun război și eu sunt ultimul care află”, a scris acesta.

De altfel, pe Internet circulă multe imagini cu rafturi goale în himermarketuri. Românii au cumpărat cel mai mult făină, carne, dar și alte alimente care le-au ieșit în cale.

România, în stare de urgență din cauza coronavirusului

De asemenea, la unele dintre supermarket-uri și hipermarketuri s-au instituit și reguli. Spre exemplu, în Satu Mare, pentru a elimina aglomerația și a-și proteja clienții, s-a decis ca înăuntru să pășească un număr mic de persoane. Mulți dintre cei care au dat iama la cumpărături s-au trezit că trebuie să aștepte la coadă pentru a intra în magazine.

Reamintim pe această cale că în România au fost depistate 158 de cazuri infectate cu coronavirus. De la pacientul cu numărul 101, s-a intrat în scenariul III. Numai duminică, 15 martie 2020, au fost înregistrate 19 noi cazuri de îmbolnăvire, respectiv 4 în Arad, 3 în Ilfov, 2 în Vâlcea, 2 în Timișoara și câte unul în București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava, este anunțul Grupului de Comunicare Strategică.

Aceste persoane depistate au o vârstă cuprinsă între 9 și 54 ani, și se află în carantină sau autoizolare. Cele mai multe cazuri au călătorit în Italia, iar două dintre acestea au călătorit în Austria și Germania.