Christian Eriksen a dezvăluit marele său obiectiv. Unde vrea să joace fotbalistul care a făcut infarct la Euro 2020 VIDEO

Christian Eriksen a dezvăluit marele său obiectiv. Unde vrea să joace fotbalistul care a făcut infarct la Euro 2020 VIDEO
La mai puțin de 7 luni de la infarctul suferit la Euro 2022, danezul Christian Eriksen vrea să revină în fotbalul la nivel înalt

Christian Eriksen a dezvăluit marele său obiectiv. Starul danez a oferit primul său interviu după infarctul suferit la Euro 2020, în luna iunie. Lui Eriksen i s-a montat un defibrilator cardiac, motiv pentru care nu a mai putut să evolueze în Italia, la Inter, unde era legitimat. Christian Eriksen vrea să revină pe terenul de fotbal, declarând că este în cea mai bună formă fizică.

Christian Eriksen a dezvăluit marele său obiectiv

Christian Eriksen a dezvăluit marele său obiectiv.  Starul echipei Danemarcei a fost la un pas de moarte la Euro 2020. El a suferit un stop cardiac chiar în timpul unei partide și a fost resuscitat un sfert de oră. Jucătorului de 29 de ani i s-a montat un defibrilator, apoi a urmat un tratament de recuperare.

El și-a reziliat, în decembrie, contractul cu echipa de club, Inter, din cauza faptului că legile din Italia nu-i permit să evolueze cu un dispozitiv cardiac. Acum, Eriksen e gata să revină la fotbal, antrenându-se de zor în acest scop.

Christian Eriksen a acordat primul său interviu de la incidentul medical ce era să-i curme viața. El a vorbit la postul public TV danez, DR1, despre ce s-a întâmplat în perioada de după infarct.

„A fost incredibil că atât de mulți oameni au simțit nevoia să îmi scrie sau să îmi trimită flori. Acel incident a avut un impact asupra oamenilor și au vrut ca eu și familia mea să știm asta. M-au făcut foarte fericit. La spital, cei de acolo îmi spuneau că primesc din ce în ce mai multe flori. A fost ciudat pentru că nu m-am așteptat ca oamenii să îmi trimită flori pentru că am murit pentru cinci minute. A fost extraordinar, foarte frumos din parte tuturor și a fost de un mare ajutor să primesc toate acele urări de bine. Oamenii încă îmi scriu”, a spus Christian Eriksen, conform sursei citate.

Unde vrea să joace fotbalistul care a făcut infarct la Euro 2020

Christian Eriksen a mai mărturisit că obiectivul său este acela de a juca la Cupa Mondială 2022. Danemarca și-a asigurat deja prezența la marea competiție ce va avea loc între 1-16 decembrie, în Qatar.

„Obiectivul meu este să joc la Cupa Mondială din Qatar. Vreau să joc. Mă gândesc la asta tot timpul. Este scopul meu, este visul meu. Dacă voi fi convocat, asta este altceva, dar vreau să revin. Sunt sigur că pot reveni pentru că nu mă simt cu nimic diferit. Fizic, sunt în cea mai bună formă. Acesta este obiectivul meu și mai am ceva timp la dispoziție. Până atunci, voi juca fotbal și voi dovedi că m-am întors la nivelul la care eram”, a mai declarat Christian Eriksen, conform aceleiași surse.

Christian Eriksen este liber de contract, la ora actuală, după despărțirea de Inter Milano. El ar putea evolua la fosta sa echipă, Ajax Amsterdam, în Olanda fiind permisă activitatea sportivă a celor care au montate dispozitive cardiace. O altă destinație ar putea fi Odense, echipa daneză unde s-a format ca junior.