Chirurgul Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Chirurgul Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită
Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită! Procurorii anticorupție îl acuză pe medic că a primit 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar pe perioadă determinată, potrivit Mediafax.

Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Procurorii susțin că mita ar fi fost dată în decembrie 2018, atunci când Mircea Beuran era preşedinte al Senatului Universitar al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti. Acesta ar fi trebuit să coată la concurs un post pe o perioadă determinată, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar denunțătorul a mers la DNA.

Persoana care l-a denunţat pe Mircea Beuran este un medic de la Spitalul Floreasca care a susţinut că era singura posibilitate pentru ca postul să fie ocupat de ea.

Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită
Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Medicul, acuzat că a luat mită 10.000 de euro

Mircea Beuran se află în prezent sub control judiciar în acest dosar iar anchetatorii au pus deja sechestru pe un cont bancar al medicului, pentru recuperarea sumei de 10.000 de euro, cea care se presupune a fi provenit din luarea de mită. 

Medicul a fost implicat și într-un alt scandal, după ce o pacientă a ars pur și simplu de vie pe masa de operație a SPitalului Floreasca. Cel care se pare că a operat-o pe pacienta care suferea de cancer era rezidentul medicului Mircea Beuran. Profesorul a ajuns și el la fața locului, însă incendiul fusese deja stins.

Mircea Beuran, șeful secției chirurgie a Spitalului Floreasca a fost demis în urma scandalului respectiv. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a dat mai multe amenzi administrative, în valoare totală de 30.000 de lei, 20.000 pentru spital și 10.000 pentru medici și asistente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI