Chiriile din Cluj au explodat pentru perioada Untold. Cât au ajuns să coste apartamentele

Chiriile din Cluj au explodat pentru perioada Untold. Cât au ajuns să coste apartamentele
S-a dat startul la UNTOLD de astăzi

Astăzi a început cel mai mare festival de muzică electronică din Europa de Este, „UNTOLD”. Organizatorii așteaptă aproximativ 300.000 de spectatori în toate cele patru zile de festival. Condițiile actuale au determinat organizarea în condiții de pandemie, cu destul de multe restricții. Efectul acestui festival în Cluj sunt chiriile, care au explodat înainte cu cel puțin două săptămâni de startul acestuia.

S-a dat startul la UNTOLD de astăzi

Începând de astăzi și până luni, 12 septembrie, orașul Cluj intră în febra celui mai mare festival de muzică electronică din această parte de Europă. UNTOLD aduce pe toate scenele amplasate în jurul stadionului central cele mai importante vedete ale acestui gen muzical, la nivel mondial.

Nume, precum David Guetta, Martin Garrix, Steve Aoki, Afrojack, Benny Benassi sau Martin Solveig, vor urca pe scena UNTOLD. Biletele și abonamentele pentru anul acesta variază între 55 și 400 de euro, ultimul preț fiind pentru toate cele patru zile de festival. Un efect previzibil al acestor patru zile de festival sunt și prețurile la chiriile pentru apartamentele disponibile din Cluj.

Chiriile au crescut la aproape 2.000 de euro pe perioada festivalului

Ca și în anii trecuți antreprenorii imobiliari au pregătit ofertele de cazare pentru turiștii români și străini care vin la UNTOLD. Anul acesta, și pe fondul pandemiei, deși aparent mai mici, totuși chiriile sunt extrem de mari. Pe agregatele de închiriere sunt peste 260 de oferte de apartamente de închiriat în Cluj, iar unele dintre ele ajung la astfel de prețuri. Cei care închiriază spun că au deja antamate o parte din aceste apartamente, iar turiștii străini, și cu dare de mână, sunt dispuși să plătească aceste sume exorbitante.

De exemplu, un apartament cu două camere de doar 65 de metri pătrați, aflat la aproxiamtiv 7 kilometri de stadion, se închiriază pe perioada UNTOLD cu numai puțin de 2.000 de euro. Un alt apartament, mult mai aproape de zona UNTOLD, mai exact pe Calea Moților, se închiriază cu 1.600 de euro pentru aceeași perioadă.

Pentru turiștii cu dare de mână, există varianta închirierii unei vile, aflate la 300 de metri de  stadionul unde se desfășoară festivalul UNTOLD, iar chiria pentru cele opt dormitoare se ridică la suma de 5.000 de euro. În cartierul Andrei Mureşanu, se închiriază un apartament de trei camere, de 63 de metri pătrați, cu aproximativ 790 de euro. Se mai găsesc de închirat cu sume între 250 și 500 de lei, dar pe cameră în apartamente cu câte patru camere, pentru cei care nu dispun de foarte mulți bani.

Chiririle au crescut mult în această perioadă, iar de câștigat au proprietarii, dar și autoritățile locale clujene. UNTOLD este unul din cele mai importante festivaluri de muzică electronică, care și-a câștigat reputația în toți acești ani, fiind și unul din cele mai premiate festivaluri din ultimii 4 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI