Vești incredibile pentru locuitorii din China. Legea natalității chineze se va schimba după patru decenii, iar autoritățile tocmai au făcut anunțul. Câți copii vor putea avea acum cuplurile căsătorite. E oficial. Este mare diferență față de reglementările din anul 1979.
Anunțul incredibil emis de către autoritățile chineze. Legea natalității din statul astiatic se schimbă, pentru prima dată în 40 de ani. Motivul este extrem de simplu.
Se pare că există o îngrijorare la nivel național în privința densității populației. Numărul populației active a celei mai populate țări din lume a scăzut drastic în ultimii ani.
După zeci de ani în care chinezii au fost asupriți de către cei din Partidul Comunist iar cuplurile nu aveau voie să aibă mai mult de un copil, iată că legea din 1980 a fost schimbată.
Politica respectivă a fost implementată din dorința autorităților din China să prevină 400 de milioane de naşteri suplimentare și în special cele de a salva resursele statului să sprijine creşterea economică.
Potrivit legislației, persoanele care nu se supuneau acestor reguli erau amendați destul de serios. Aceștia primeau sancțiuni și îşi pierdeau locurile de muncă. Au fost cazuri în care mamele erau forţate să întrerupă sarcinile sau să fie sterlizate.
În anul 2015, legea natalității din China a devenit puțin mai flexibilă atunci când au apărut primele restricții. Cuplurile chineze au primit, atunci, permisiunea de a avea doi copii. Cu toate acestea, noua reglementare nu a avut o schimbare semnificativă și nu a ajutat remedierea problemei declinului natalității.
În China în anul 2020, pe perioada pandemiei de coronavirus, s-au născut 12 milioane de copii, faţă de anul 2019 când au venit pe lume aproximativ 14,65 de milioane de bebeluși. Conform statisticilor la nivel mondial, discutăm acum despre o scădere la cel mai mic nivel pentru China ultimelor aproximativ şase decenii.
Mai mult de atât, comitetul permanent al Congresului a anulat nivelul amenzilor pentru încălcarea restricţiilor anterioare şi a cerut concediu parental suplimentar şi resurse pentru îngrijirea copilului pentru a stimula creșterea natalității. De asemenea, s-au anunțat noi măsuri în credite, taxe, şcolarizare.