China a mințit în legătură cu virusul. Au apărut dovezile manipulării numărului de cazuri

Dezvăluiri despre gestionarea pandemiei din Wuhan

Astăzi, 1 decembrie, se împlinește exact un an de la declanșarea crizei epidemiologice în Wuhan, China. Majoritatea specialiștilor occidentali au tras, încă de la început, semnale de alarmă privind situația reală de aici. La un an de la declanșarea pandemiei, ce a cuprins întreaga planetă, au ieșit la iveală noi dovezi alarmante.

Dezvăluiri despre gestionarea pandemiei din Wuhan

Celebrul post de televiziune CNN, într-un material cutremurător scoate la iveală informații care duc la concluzia că principalul vinovat pentru actuala pandemie generalizată este guvernul chinez.

În documentele publicate de postul de știri se arată că într-un document intern, autoritățile locale de sănătate vorbeau de 5.918 cazuri nou detectate pe 10 februarie. Datele arătau că acest număr era mai mult decât ceea ce se anunțate în mod oficial.

Jurnaliștii CNN concluzionează că această cifră mai mare nu a fost niciodată pe deplin dezvăluită. Motivul ar fi că sistemul de contabilizare a cazurilor minimiza severitatea focarului, mai spun jurnaliștii.

Cifra nedezvăluită anterior se numără printre un șir de dezvăluiri cuprinse în 117 pagini de documente divulgate de la Centrul Provincial Hubei pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, primite și verificate de CNN. Toate datele și informațiile au ca punct de plecare situația dezastruoasă din Wuhan.

Guvernul chinez a respins cu fermitate acuzațiile

Acuzațiile la adresa Chinei făcute de Statele Unite și alte guverne occidentale spuneau că oficialii chinezi au ascuns în mod deliberat informații referitoare la virus. Guvernul Chinei a susținut ideea  că au fost deschiși de la începutul focarului și că datele furnizate din Wuhan, erau cele reale.

Guvernul mai spune că documentele nu oferă nicio dovadă a unei încercări deliberate de modificare a rezultatelor din Wuhan. Dar, la o privire mai atentă, dezvăluie numeroase neconcordanțe. Neconcordanțele erau în ceea ce autoritățile credeau că se întâmplă și ceea ce a fost dezvăluit publicului.

Documentele acoperă o perioadă incompletă între octombrie 2019 și aprilie anul acesta. Conform jurnaliștilor americani dezvăluie un sistem slab pregătit de îngrijire a sănătății. Un sistem constrâns de birocrație și de procedurile rigide. Documentele mai scot la iveală slaba echipare a sistemului pentru a face față crizei generate în Wuhan.

”Documentele arată dovezi ale unor pași greși clari și indică un model de eșecuri instituționale în Wuhan.Unele dintre ate se referă la lentoarea cu care au fost diagnosticați pacienții locali cu Covid-19. Oficialii locali din domeniul sănătății se bazau pe mecanisme de testare și raportare defectuoase. Timpul mediu dintre debutul simptomelor și diagnosticul confirmat a fost de 23,3 zile.”, se arată în materialul prezentat de CNN.

Toate aceste date și informații au fost verificate de jurnaliștii CNN, dar când au încercat să ia legătura cu oficialii chinezi pentru a corobora datele, s-au lovit de un zid, neprimind nicun răspuns oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI