Chiftele mănăstirești după rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop. Ingredientele care le dau gustul perfect
Pentru foarte multe persoane, postul poate fi o adevărată provocare și asta datorită preparatelor. Cei care au rămas în pană de idei pot găti chiftele manăstireşti de post. Rețeta a fost dezvăluită de măicuţele de la Mănăstirea Prislop. Află, din rândurile de mai jos, rețeta secretă de chiftele.
Rețeta de chiftele mânăstirești
Chiftelele se numără printre cele mai îndrăgite preparate de post. Acest fel de mâncare se pregătește foarte repede. Pentru prepararea acestora, vei avea nevoie de:
- 2 căni de fasole boabe,
- 2-3 felii de franzelă,
- 1 cană de orez,
- 1 ceaşcă de ulei,
- 2 cepe,
- 5-6 căţei de usturoi,
- 1 morcov,
- 1 păstârnac,
- 2 frunze de dafin
- 1 legătură de mărar,
- 1 legătură de pătrunjel,
- 1 linguriţă de cimbru uscat,
- 50 grame de făină,
- sare şi piper negru măcinat după gust.
Te-ar putea interesa și: Din ce sunt făcute celebrele chiftele de la Ikea. Ingredientele secrete au fost dezvăluite
Mod de preparare
Primul pas constă în fierberea fasolei după procedura obișnuită. În pararel, se toacă morcovul, păstârnacul şi ceapa. După ce se schimbă prima apă, putem să le adăugăm în compoziție. Pentru un plus de savoare și de gust, putem adăuga două frunze de dafin. După ce fasolea a fiert, putem scurge apa. Însă, nu vă grăbiți să aruncați zeama, pentru că va va trebui.
Pasul următor constă în punerea fasolei, pâinii înmuiate și a usturoiului pisat într-un bol. Pentru un gust mai bun puteți adăuga cimbru, mărar și pătrunjel tocat. De asemenea, nu uitați de condimente.
Se amestecă toată compoziția și se de prin mașina de tocat. Când legumele sunt mărunțite, putem începe să modelăm compoziția sub formă de bile.
Te-ar putea interesa și: Ce conțin chiftelele Apetit de la Mega Image, de fapt. La ce să fii atent când citești eticheta
Ce poți face cu apa rămasă?
Diametrul ideal ar fi de 3 centimetri. Când chiftelele sunt gata, acestea se pot da prin făină şi se prăjesc în uleiul foarte bine încins. Apa rămasă de la fasole o puteți folosi pentru prepararea orezului standard. Chiftelele se servesc alături de orez. Este ideal ca preparatul să fie servit rece.
Când acestea se fierb, este recomandat să puneți mărar din belșug. Cu doar câteva ingrediente puteți prepara un fel de mâncare care va fi adorat de toată lumea. Dacă veți urma rețeta, îi veți putea mulțumii chiar și pe cei mai mofturoși membrii ai familiei.
Te-ar putea interesa și: Ce să faci cu chiftelele imediat după ce le prăjești. Așa se mențin moi și pufoase zile la rând