Chiftele din legume de post, rețetă ușoară și rapidă

de: Dumitrache Diana
20 10. 2020

Dacă ţii post sau ai un regim alimentar fără carne, atunci poţi încerca cu încredere reţeta de mai jos. Chiftelele din legume reprezintă o variantă sănătoasă, uşoară şi delicioasă de aperitiv.

Reţetă Chiftele de post din legume

Ai copii mofturoşi cărora nu le plac legumele, ţii post sau eşti vegetarian? Perfect! Reţeta de mai jos îţi va fi de mare ajutor. Chiftele din legume sunt delicioase şi hrănitoare. Le poţi consuma ca atare, ca aperitiv sau le poţi transforma într-o cină adăugând sos de roşii şi paste fierte. Crocante la exterior, dar pufoase la interior, aceste chiftele făcute la cuptor sunt un deliciu culinar.

Ingrediente necesare Chifteluţe din legume:

  • 3 dovlecei/2 vinete mai mici
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 cana orez brun
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 legătura pătrunjel
  • 1 linguriţa lecitina din soia
  • ulei de măsline
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare de mare, după gust

Mod de preparare reţeta Chiftele de post din legume

Începem prin a răzui mărunt morcovii, apoi îi punem într-o tigaie alături de puţin ulei, un sfert de cană de apă şi puţină sare. După două minute, adăugăm ceapa tocată mărunt şi se mai lăsăm la fiert pentru cinci minute. Cartofii se fierb în apă cu sare, apoi îi tăiem mărunt sau îi zdrobim cu furculiţa.

În ceea ce priveşte orezul, acesta se fierbe câteva minute, apoi îl scurgem şi îl lăsăm la răcorit. Ne ocupăm între timp de vinete şi de dovlecei. Acestea trebuie date prin razătoare şi scurse bine de zeamă. Apoi, punem toate ingredientele într-un bol mare şi le amestecăm bine, bine, scrie sanovita.ro.

Cuptorul se încinge la 180 de grade C şi dăm chifteluţele puse într-o tavă cu hârtie de copt şi unse cu puţin ulei pentru 30 de minute. Asta-i tot. Poftă bună!

Chiftele din legume de post, rețetă ușoară și rapidă

Secrete pentru o reţetă reuşită de Chiftele de post

Deşi pare o reţetă uşor de făcut, este important să ţii cont şi de anumite sfaturi date de bucătari. De exemplu, nu aşeza prea aproape chifteluţele unele de altele atunci când le pui în tavă. De asemenea, legumele folosite pentru această reţetă trebuie să fie proaspete, nu congelate. Acestea din urmă vor lăsa multă apă şi îşi vor pierde forma odată ce sunt coapte.

Le poţi folosi pentru platourile de aperitive, în combinaţie cu un piure de legume şi o salată de roşii, ca bază pentru paste cu chifteluţe sau chiar ca prânz pentru copii.