Chifle cu dulceața, fix ca la bunica acasă! Cea mai simplă rețetă
Gustoase, aromate, pufoase și rumene, chiflele cu magiun vr fi pe placul tuturor, indiferent de vârstă. Rețeta este foarte simplă și include ingrediente economice. De asemenea, e nevoie de puțin timp ca să aveți un rezultat care să vă bucure.
Chifle cu dulceața, fix ca la bunica acasă!
Ingrediente pentru 20 de chifle
-650 gr de făină;
-100 gr de zahăr;
-400 ml de lapte cald;
-1 ou;
-60 gr de unt;
-20 ml de ulei;
-10 gr de zahăr vanilat;
-1½ linguriță de drojdie uscată;
-½ linguriță de sare.
Mod de preparare chifle cu magiun
În vasul cu lapte cald, se adaugă zahăr, zahăr vanilat, sare și drojdie, apoi se amestecă cu telul. Apoi, se adaugă ou, se amestecă, se încorporează făina și se mai amestecă o dată. Se adaugă și unul moale și se amestecă cu aluatul. Apoi, se așază aluatul într-un vas uns cu lei, se acoperă cu folie de plastic și se dă la cald pentru 10 minute.
Se unge apoi suprafața de lucru cu 20 ml de ulei, se transferă aluatul și se frământă pentru 10 minute. Se așază aluatul într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu folie de plastic și se dă la cald pentru o oră. Se presară blatul de lucru cu făină, se transferă aluatul, se lucrează și se împarte în 20 de bucăți a câte 65-68 de grame fiecare, care se rotunjesc. Se acoperă bilele de aluat cu folie de plastic și se lasă la odihnit pentru 10 minute.
Se întind linii dreptunghiulare, se adaugă magiu pe o margine largă, apoi se acoperă umplutura cu aluat și se lipește bine marginea. Se fac apoi incizii pe partea liberă de aluat, se rulează un rulou și se formează un melc. Se așază apoi chiflelele pe tava tapetată cu hârtie de copt, se acoperă cu folie de plastic pentru 30 de minute. Se ung chiflele cu ou bătut cu o furculiță și se coc pentru 20 de minute la temperatura de 180 de grade C.
Se presară apoi chiflele cu zahăr pudră, Chflele cu magiun sunt un moc dejun perfect, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
Beneficiile magiunului
Magiunul este pastă alimentară consistentă obținută prin fierberea și terciuirea prunelor sau, per general, a altor fructe (fară adaos de zahăr). Pentru că are zahăr natural, neprelucrat, nu stresează pancreasul şi este bun chiar şi pentru cei care suferă de diabet. Iată ce alte beneficii re magiunul pentru organism.
Consumul de magiun are numeroase efecte benefice pentru organism. El reduce riscul constipației, determină scaderea colesterolului, previne apariția maladiilor cardiovasculare și obezitatea.