Fostul Chef de la Antena 1 are multe amintiri legate de clătite, însă unele dintre ele nu neapărat dintre cele mai fericite. Îndrăgitul bucătar a „distrus” desertul ce lasă apă-n gurile românilor. Cătălin Scărlătescu nu recomandă consumul de clătite absolut deloc. Iată motivul!
Cu mulți ani în urmă, Cătălin Scărlătescu lucra la un restaurant de pe litoral. Activitatea culinară l-a expus la oameni diferiți, unul dintre cei care i-au atras atenția fiind un chef bucătar. Nu pentru că se descurca foarte bine la ce făcea, fiindcă tânărul de atunci avea alte gânduri.
Lui Cătălin Scărlătescu i-a plăcut foarte mult de fata bucătarului chef de la restaurantul de pe litoral la care lucra, însă acesta l-a amenințat cu concedierea. Pentru a nu duce la capăt această intenție, angajatul l-a pus pe bucătar să facă nici mai mult, nici mai puțin de 10.000 de clătite.
„Lucram undeva într-o locație pe malul mării și era un chef bucătar care avea o fată foarte frumoasă. Și am făcut eu pe dracu-n patru și am intrat pe sub pielea ei. La un moment dat a venit tatăl ei și a zis: Te dau afară. Și i-am zis: Te rog eu frumos, nu mă da afară.
Eram și eu copil amărât. Mi-a spus că, dacă vreau să rămân la muncă, trebuie să fac 10.000 de clătite. M-am ars pe mâini. Am făcut 10.000 de clătite. Mi-a luat o zi jumătate. La 14 tigăi am muncit. Erau niște munți de clătite”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu.
Fostul jurat de la show-ul culinar Chefi la Cuțite nu recomandă consumul de clătite. Bucătarul a dezvăluit că nu este un fan al acestui desert și, în plus, nu recomandă nici părinților să îl ofere copiilor spre a-l consuma. Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că acesta poate fi dificil de digerat.
„E un aluat care nu e copt, nu e fiert, nu e prăjit, nu e de niciun fel. Dacă-l strângi în mână zici că e săpun. Îl mănânci și îți trebuie cel puțin 5 zile pentru a-l digera. De ce ai avea nevoie de o foaie de clătită pentru a mânca o dulceață bună?”, s-a exprimat Cătălin Scărlătescu.
În ciuda profilului lor gustos, clătitele sunt adesea făcute din făină albă rafinată și acoperite cu unt, sirop sau dulceață, care sunt zahăr pur. Asta înseamnă că clătitele sunt bogate în calorii, grăsimi și zahăr, dar lipsite de proteine și fibre. Deci, te vor sătura rapid, însă nu pentru mult timp.
Pe de altă parte, este adevărat că poți ridica valoarea nutrițională a desertului la un alt nivel, folosind făină de cocos pentru a-l pregăti. În loc de sursele de zahăr, poți opta pentru banane. Totuși, declarațiile Chef-ului Cătălin Scărlătescu nu își pierd nici în astfel de circumstanțe din veridicitate.