Certificatul de non-violator. Documentul aberant cerut fiecărui român care se angajează, după 20 iulie

Certificat de non-violator, document cerut pentru fiecare român care se angajează după 20 iulie

Birocrația ne mănâncă de vii!  Românii care se angajează după data de 20 iulie trebuie să predea angajatorului un certificat de non-violator. De unde provine această absurditate?

Certificat de non-violator, document obligatoriu pentru românii care se angajează după 20 iulie

Toți românii care lucrează cu copii sau femei sunt obligați să prezinte la locul de muncă un certificat de integrare comportamentală care confirmă faptul că nu sunt potențiali violatori. Legea care privește „Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale a intrat în vigoare pe data de 20 iulie și stimulează ca toți cei care lucrează într-un domeniu cu persoane vulnerabile să prezinte angajatorului un certificat care să ateste faptul că nu sunt agresori sexuali.

Legea are în vizor protejarea persoanelor din categoriile: copii, femei, persoane cu dizabilități, persoane vârstice sau victime ale violenței domestice. Milioane de oameni sunt astfel obligați să meargă la poliție pentru a solicita acest gen de certificat de integritate. Acest act se va scoate de două ori pe an și va fi scos de către angajații Poliției care eliberează caziere judiciare.

Certificat de non-violator, necesitatea unui angajat de pe 20 iulie înainte
Certificat de non-violator, necesitatea unui angajat de pe 20 iulie înainte. Act de integritate sau aberație birocratică?

Certificat de intergritate sau aberație birocratică?

„Această reglementare a ajuns să sancţioneze în mod aberant oameni integri pe care îi punem aiurea pe drumuri. Este numai un mod prin care se măreşte birocraţia şi, mai grav, se aruncă o bănuială de devianţă sexuală asupra unor mase largi de oameni oneşti, cu meserii demne de respect.

Ca să nu mai spunem că persoanele care sunt la un moment dat suspectate că au săvârşit o infracţiune cu un caracter sexual vor fi, temporar, e adevărat, în respectiva bază de date. Şi vor rămâne stigmatizaţi pe viaţă pentru că după ce îşi vor dovedi nevinovăţia ei vor rămâne în continuare cu o carieră distrusă“, atrage atenţia expertul criminolog Dan Antonescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI