Ce se întâmplă cu iahtul lui Kim Jong Un, în timp ce poporul lui moare de foame VIDEO

Ce se întâmplă cu iahtul lui Kim Jong Un, în timp ce poporul lui moare de foame VIDEO
Oamenii mor de foame în Coreea de Nord

Nord-coreeni mor de foame și se luptă cu o criză a alimentelor. Liderul suprem Kim Jong Un, în schimb, se plimbă. Recent capturile unor imagini prin satelit au surprins mișcările iahtului de lux deținut de acesta.

Oamenii mor de foame în Coreea de Nord

Sancțiunile ONU, închiderea frontierei COVID-19 cu China și o secetă din 2020, urmată de ploi de taifun, se combină pentru a crea lipsuri severe de alimente în Coreea de Nord.

Există îngrijorări legate de malnutriție pe scară largă și o posibilă repetare a foametei din 1990. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a recunoscut problema la o întâlnire din luna iunie a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc.

Situația alimentară a oamenilor devine acum tensionată„, a spus Kim, potrivit presei de stat din Coreea de Nord. Acesta a mai adăugat că sectorul agricol nu a reușit să-și îndeplinească planul de producție de cereale.Motivul au fost pagubele provocate de taifunurile de anul trecut.

Coreea de Nord a necesitat 5,2 milioane de tone de alimente pentru 2020, dar a produs doar patru milioane de tone. În acest moment are un deficit de peste un milion de tone, conform Institutului de Dezvoltare Coreean din Seul, într-un raport luna trecută.

Chiar și în cazul importurilor, Coreea de Nord va suferi un decalaj alimentar de 780.000 de tone pentru 2020-2021, este estimarea ONU, într-un raport de țară din iunie.

Raportul subliniază efectul unei secete la începutul anului 2020, urmat de o succesiune de taifunuri și ploi abundente în august și septembrie care au împiedicat grav producția de alimente.

Iahtul lui Kim Jong Un în acțiune

Iahtul de lux de 260 de metri al lui Kim Jong Un a fost văzut în mișcare spre complexul său privat. Compania de imagini prin satelit Planet Labs a capturat imagini ale iahtului, precum și un al doilea iaht de 200 de metri, ancorat pe plaja privată de lângă palatul lui Kim de la Wonsan pe 12 iulie.

Cel mai mare dintre iahturi este construit ca un parc de distracții plutitor, cu un tobogan de apă dublu, o piscină de dimensiuni olimpice și un lounge cu mai multe etaje. Nu este clar cine folosește bărcile de lux, care au fost împrumutate prietenilor și familiei în trecut.

Mișcările iahturilor coincid cu zile în care liderul nu a avut apariții publice și poate fi un indicator destul de fiabil al mișcărilor sale, a raportat NK News. În aprilie anul trecut, în timpul unei extinse retrageri din spațiul public, iahtul a fost văzut în mișcare în același loc.

Între timp, mass-media de stat din Coreea de Nord a lansat luna aceasta o nouă campanie de propagandă care îl exaltă pe fostul lider Kim Il Sung pentru că locuia într-un „conac modest” și că ar fi respins facilitățile de lux.

Campania îl promovează, de asemenea, pe Kim Jong Un ca un lider nobil pentru demolarea recentă a vechiului conac al lui Kim Il Sung pentru a construi un nou cartier de „case de lux” pentru clasa muncitoare a Phenianului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI