09 oct. 2024 | 15:58

Centura București va avea patru benzi pe porțiunea dintre DN2 și A2? Anunțul făcut de autorități

News
Centura București va avea patru benzi pe porțiunea dintre DN2 și A2? Anunțul făcut de autorități
Centura București va avea patru benzi pe porțiunea dintre DN2 și A2? Anunțul făcut de autorități

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestațiile privind procedura de licitație pentru continuarea lucrărilor la porțiunea dintre DN2 și A2, astfel că lucrările pot fi reluate. Noul constructor ar urma să lărgească șoseaua la patru benzi de circulație, pe o anumită porțiune, și să efectueze și alte modernizări.

Vești bune cu privire la Centura București

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate să semneze contractul cu firma care se ocupă de modernizarea lotului dintre DN2 și Autostrada A2, parte a Centurii de Nord a Bucureștiului. Acest lucru a devenit posibil după ce unul dintre participanții la licitație, compania CONI, a decis să renunțe la contestația depusă, iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins plângerea depusă de un alt participant, Romair.

Ambele firme implicate în licitație, CONI și Romair, solicitaseră CNSC anularea rezultatului procedurii de licitație, susținând că evaluarea CNAIR nu a fost corectă. Constructorul Maristar fusese desemnat câștigător, însă cele două companii contestatoare au cerut reevaluarea ofertelor lor și declararea conformității acestora.

În luna august, CNAIR a desemnat drept câștigătoare asocierea formată din companiile Maristar (România), Hydrostroy și Patstroy (ambele din Bulgaria) pentru realizarea lucrărilor de modernizare a Centurii București Nord între DN 2 și Autostrada Soarelui, pe un lot de 11 kilometri care include și Pasajul Cernica. Licitația fusese inițial suspendată din cauza numeroaselor clarificări depuse de constructori.

Contractul este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile și prevede o durată totală de execuție de 24 de luni, din care 6 luni sunt alocate proiectării și 18 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor.

Centura București va avea patru benzi pe porțiunea dintre DN2 și A2? Anunțul făcut de autorități

Porțiunea care va fi extinsă la patru benzi 

Trei pasaje rutiere noi

Proiectul include extinderea Centurii București Nord la patru benzi pe o lungime de aproximativ 11 kilometri, precum și construcția a trei pasaje rutiere noi:

  • Pasajul peste DJ301 la Cernica, cu o lungime de 400 de metri;
  • Pasajul peste calea ferată București-Constanța, de 124 de metri;
  • Pasajul peste calea ferată București-Oltenița, care va avea o lungime de 105 metri.

Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a anunțat că semnarea contractului va permite demararea lucrărilor care vor contribui semnificativ la fluidizarea traficului pe Centura de Nord a Capitalei și vor îmbunătăți conectivitatea între diverse rute naționale. Astfel, proiectul va contribui la dezvoltarea infrastructurii rutiere din zonă și la reducerea timpilor de deplasare pentru șoferii care tranzitează Bucureștiul.

Această modernizare face parte dintr-un plan amplu de reabilitare a infrastructurii de transport din România, având ca scop creșterea siguranței și a eficienței drumurilor naționale. În condițiile în care traficul rutier în jurul Bucureștiului continuă să crească, îmbunătățirea Centurii de Nord este un pas esențial pentru a face față cerințelor tot mai mari de mobilitate.

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Primele imagini de la evenimentul în care Michael Schumacher a apărut public, după accidentul din 2013 / Foto
Unica.ro
Irinel Columbeanu și-a împlinit ultima dorință. Imagini emoționante cu fostul milionar
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Nunțile vor fi interzise după ora 1! Se dă interzis: Să fie ora la care se închide orice eveniment
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DONALD TRUMP, SCANDAL cu RUSIA! PUTIN NEAGĂ COMPLET
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ispita Maria Tebieș, o ispită și în relația dintre Jador și Oana Ciocan. Ce a declarat bruneta de la Insula Iubirii sezonul 8
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro