Centru de vaccinare, închis din cauza facturii la gaze. Ce sumă uriașă are de plătit Primăria

Centru de vaccinare, închis din cauza facturii la gaze. Ce sumă uriașă are de plătit Primăria
Factura mare la utilități a închis un centru de vaccinare

Un centru de imunizare din Gorj a fost închis din cauza facturilor uriașe la utilități. Este vorba despre centrul de vaccinare din municipiul Motru, acolo unde factura la gaze pe o lună a venit în valoare de 35.000 de lei.

Factură uriașă la gaze pentru un centru de vaccinare

Primarul din Motru a cerut închiderea centrului de vaccinare după ce a primit factura de 35.000 de lei. Potrivit acestuia, până acum nu a primit facturi mai mari de 5.000 de lei. De asemenea, numărul persoanelor care se vaccinează zilnic în centrul de imunizare este în jur de zece persoane.

În urma unui calcul efectuat de edilul municipiului Motru, toate cheltuielile pe utilități, pentru luna Decembrie a anului trecut, se ridică la 50.000 de lei, sumă necesară doar pentru funcționarea centrului de vaccinare. Având în vedere Costurile, care sunt mari, iar numărul persoanelor care vin să se vaccinare este mic, primarul  cerut Direcției de Sănătate Publică întreruperea activității.

Acesta a mai precizat că a cerut ajutor celor de la DSP Gorj. Cu toate acestea, răspunsul nu a fost unul pe care edilul îl aștepta. Bugetul pe care Ministerul Sănătății îl poate suporta este de doar 20.000 de lei pe lună, sumă care nu acoperă cheltuielile.

Factura la gaze primită de un liceu din Slatina

Facturile uriașe la gaz au ajuns să sperie și instituțiile din România, nu doar pe locatari. Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina a primit recent o factură enormă la gaze. Unitatea de învățământ este una dintre cele mai mari din județul Olt. Are în jur de 40 de săli de clasă și mai multe corpuri de clădire. Cu toate acestea, valoarea facturii rămâne uriașă.

Pe 7 ianuarie, liceul a primit factura pentru perioada 02.11.2021 – 31.12.2021, în valoare de 272.366 de lei. Conducerea unității de învățământ a cerut recalcularea, însă nu a primit deocamdată niciun răspuns. Conducerea liceului a transmis că nu are posibilitatea de a achita factura uriașă în acest moment.

„Când am primit factura toată lumea s-a speriat, inclusiv cei de la contabilitate, pentru că suma depăşea bugetul total al liceului pentru prima lună a anului. Am făcut deja demersurile necesare, acea cerere încât să fie scăzută suma respectivă şi să o plătim”, spune Cristian Ionescu, directorul Colegiului Naţional Ion Minulescu din Slatina.

În situații asemănătoare se află mai multe instituții din țară. Școala Gimnazială „Eftimie Murgu” a primit o factură în valoare de 103.348 de lei, iar grupul școlar „Valeriu Braniște” din Lugoj a primit o factură în valoare de 95.000 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI