Se spune că cei mai buni spioni sunt acele persoane care în viața de zi cu zi se bucură de multă simpatie și faimă, astfel că nu par dubioși în ochii celorlalți. De aceea serviciile secrete din diferite țări obișnuiau, în special în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, să recruteze figuri celebre pentru a strânge informații despre inamici.
Greta Garbo a devenit celebră în special după retragerea acesteia din lumea actoriei pentru a intra în serviciile secrete britanice. Greta a lucrat alături de producătorul de film Alexander Korba în MI6 în cadrul mai multor misiuni strict secrete. Ea trebuia să strângă informații despre industriașul milionar Axel Wenner-Gren. De numele acestuia din urmă se leagă companii precum Electrolux sau Saab, dar și prietenia cu liderul nazist Hermann Goring. Greta a lucrat mai multe decenii pentru serviciile secrete și chiar unii spun că datorită ei fizicianul danez Niels Bohr a supraviețuit. Acesta era de origine evreiască și a avut contribuții esențiale la înțelegerea structurii atomice și a mecanicii cuantice.
Christopher Lee a fost pentru mult timp cel mai celebru actor de filme de groază. El s-a remarcat prin rolul Contelui Dracula din filmul cu același nume. Pentru publicul mai tânăr el este cunoscut drept Saruman din trilogia Stăpânul Inelelor, respectiv Hobbitul. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a încercat să se alăture Forțelor Aeriene Britanice, dar nu a fost acceptat din cauza problemelor de vedere. A fost însă recrutat de viitorul SAS, un grup de servicii secrete care se ocupau cu sabotarea și spionajul în Europa ocupată de forțele Axei. Multe dintre detaliile misiunilor sale sunt încă clasificate.
Sinatra rămâne probabil unul dintre cei mai celebri cântăreți din istorie. Puțini știu însă că acesta a avut și o carieră în domeniul spionajului. Frank Sinatra era cunoscut pentru legăturile sale cu mafia, dar CIA a văzut mereu și o parte bună în personalitatea acestuia. De aceea Frank Sinatra a fost invitat să acepte oferta de a deveni „curierul” serviciilor secrete în schimbul uitării acuzațiilor cu privire la ilegalitățile comise. El a transportat diverse documente cu propriul său avion privat, fiind o metodă mai eficientă decât cea a unui zbor oficial.
Cary Grant nu a fost doar un celebru sex simbol al cinematorgrafiei interbelice, dar și un bun spion. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cea mai mare îngrijorare a conducerii americane a fost existența susținătorilor Axei chiar pe pământul american. Serviciile secrete au avut astfel nevoie de o figură bine cunoscută și carismatică pentru a strânge informații importante de război.
Ian Fleming nu a fost doar creatorul celui mai celebru spion de pe micul ecran : James Bond. Acesta a fost el însuși un spion care a cunoscut de tânăr secretele spionajului. Când a fost copil, Fleming a urmat o școală privată austriacă la conducerea căreia se afla fostul spion Ernan Forbes Dennis. A fost cel care i-a oferit tânărului Fleming șansa de a intra în Marina Militară. De aici și-a croit drumul către serviciile secrete. În 1942 a fost pus la conducerea unor trupe de commando. După terminarea războiului, experiența acumulată de Fleming i-a oferit sursă de inspirație pentru povestea celebrului James Bond.