Cele mai scumpe cireșe de pe piață. Prețul ireal plătit pentru 500 grame. Îți iei mașină cu suma asta

Cele mai scumpe cireșe de pe piață. Prețul ireal plătit pentru 500 grame. Îți iei mașină cu suma asta
Cele mai scumpe cireșe de pe piață. Prețul ireal plătit pentru 500 grame. Îți iei mașină cu suma asta

Cele mai scumpe cireșe din lume s-au vândut în Japonia. Suma este colosală și cu ea se poate cumpăra o mașină. Cât și de ce au costat atât de mult aceste fructe?

Cele mai scumpe cireșe de pe piață. Prețul ireal plătit pentru 500 grame

S-a pus un preț fenomenal de mare pentru jumătate de kilogram de cireșe vândute la o licitație din Japonia. Astfel ca, jumătate de kilogram de fructe s-a vândut cu suma colosală de, atenței, aproape 10.000 de dolari. Daca vă întrebați de ce s-au vândut atât de scump, fiind vorba de un pumn de cireșe, ei bine vă spunem noi de ce.

Aceste fructe au ajuns la acest preț exorbitant, deoarece au fost dezvoltate printr-o tehnologie de cultivare aparte. Mai exact, cireșele au fost crescute în ghiveche speciale, iar soiul acestora se numește „Sato Nishiki”.

Așa se face că tehnologia costă, iar jumătate de kilogram de cireșe s-a vândut la prețul pe care unii l-ar plăti probabil pentru o mașină. Soiul acesta de cireșe a fost cultivat în regiunea Tondo și au fost cultivate pentru prima data anul trecut în luna octombrie, potrivit presei nipone.

La prima expoziție a acestui soi de cireșe au fost prezentate trei cutii, iar cei care au constribuit la cultivarea lor au fost răsplătiți cu vârf și îndesat. Suma exactă cu care s-a vândut un jumatate de kilogram este de 9.700 de dolari, ceea ce dovedeștei că toate eforturile cultivatorilor au meritat.

Ce presupune cultivarea cireșelor din soiul „Sato Nishiki”

Se pare că acești pomi fructiferi, cresc doar în ghivece speciale, fiind plantate la temperaturi joase, mai exact, în frigider, apoi pomii sunt replantați în sere, unde se vor dezvolta la temperaturi de aproximativ 24 de grade Celsius în timpul zilei si aproximativ 13 grade noaptea. Procesul durează din iunie până în octombrie.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI