Cele mai proaste 10 aeroporturi din lume. Ce loc ocupă Henri Coandă din București VIDEO

Cele mai proaste 10 aeroporturi din lume. Ce loc ocupă Henri Coandă din București VIDEO
Top 10, cele mai proaste aeroporturi din lume

Atunci când ne planificăm vacanțele în afara țării un element important este aeroportul. Deși ar părea ciudat, dar, din păcate, în lume există cel puțin 10 aeroporturi care ar trebui evitate. Recent publicație elenă „Money Review” a făcut un top al celor mai proaste aeroporturi de pe bătrânul continent, și nu numai. Din păcate, în această „listă a rușinii” apare și Aeroportul Internațional „Henry Coandă”. În același timp, cei de la AirHelp, din Germania, au realizat și ei un astfel de top.

Turiștii și review-urile din aeroporturi

Aeroporturile pot fi experiențe neplăcute. O încăpere mare plină de oameni care se grăbesc să ajungă târziu la zborurile lor, cu o lipsă de aer proaspăt, mâncare de aeroport cu textură de cauciuc și adesea la ore nesociale. Cu toate acestea, nu toate aeroporturile au fost făcute la fel.

În prezent, există câteva aeroporturi incredibile în întreaga lume care pot fi o experiență foarte plăcută pentru pasageri. Să luăm ca exemplu Singapore Changi. Este cotat ca fiind cel mai bun aeroport din lume, cu o grădină de cactuși, o cascadă, un tobogan cu patru etaje și chiar un cinematograf.

Dar apoi, există și cealaltă parte a spectrului. Acele aeroporturi pe care cu toții abia așteptăm să le părăsim. Cozi lungi la securitate, lipsă de toalete, personal incompetent și nepoliticos și opțiuni sărace de luat masa.

Top 10, cele mai proaste aeroporturi din lume

Recent, AirHelp, din Germania, și publicație elenă „Money Review”, au întocmit recent o listă a celor mai bune aeroporturi din lume, care includea, inevitabil, un final de listă, pe care niciun aerodrom nu dorește să fie prezent.

În mod natural, aeroporturile mai aglomerate din întreaga lume pot apărea în mod disproporționat pe listă, deoarece ar fi nedrept și poate chiar inexact să includem aeroporturi internaționale mici din Pacificul de Sud sau Africa Centrală, de exemplu, care pot primi doar câteva zboruri în fiecare săptămână.

Lista a fost întocmită pe baza feedback-ului din rețelele sociale, a recenziilor pasagerilor. Dar și pe baza serviciilor și a performanțelor în materie de punctualitate. Iată care sunt ultimele 10 aeroporturi din lume.

Ca o comparație, cea mai bine cotată companie aeriană de pe listă a fost Aeroportul Internațional Hamad din Doha, Qatar.

Hub-ul pentru Qatar Airways a obținut cel mai mare punctaj total de 8,39/10, pe baza categoriilor de performanță la timp, calitatea serviciilor și mâncare și magazine.

1. Lisabona Humberto Delgado (Lisabona, Portugalia)

Scor general: 5,76 / 10.

Este al 16-lea aeroport ca mărime din Europa și în 2019 a deservit 31 de milioane de pasageri. Mulți se plâng de cozile de la controlul pașapoartelor, până la șase ore de așteptare pentru unii, prin urmare, are un scor foarte mic la capitolul consistență.

2. Aeroportul internațional din Kuweit (Kuwait City, Kuweit)

Scor general: 5,78 / 10.

Aeroportul a deservit cel puțin 15 milioane de vizitatori în 2019 și are un rating de consistență foarte scăzut. Unii pasageri s-au plâns de mirosul din incintă, dar și de comportamentul neprofesionist al angajaților.

3. Eindhoven (Eindhoven, Țările de Jos)

Scor general: 5,92 / 10.

Al doilea cel mai mare aeroport din Olanda se spune că este foarte mic și că are un personal „foarte nepoliticos”, potrivit unui pasager. O altă critică notează că aeroportul este ca un „grajd”, deoarece pasagerilor li se cere să aștepte în aer liber.

4. Henri Coandă (București, România)

Scor general: 6,03 / 10.

Henry Coandă este cel mai mare aeroport din țară. A deservit aproape 7 milioane de pasageri în 2021, are un scor scăzut la toate cele trei criterii. Un pasager afirmă că personalul este „oarecum agresiv” și neprietenos. Un alt pasager spune că aeroportul îi aduce amintiri din anii 1960.

5. Aeroportul Internațional Malta (Malta)

Scor general: 6,05 / 10.

Singurul aeroport din țară are un punctaj extrem de mic la capitolul consistență. Unii spun că aeroportul este prea mic pentru numărul de pasageri pe care îl deservește și că întârzierile sunt frecvente.

6. Manchester (Manchester, Marea Britanie)

Scor general: 6,26 / 10.

Al treilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, deși are un rating decent la servicii și magazine, pierde multe puncte din cauza consecvenței serviciilor. De fapt, unul dintre vizitatori afirmă că a așteptat mai mult de două ore pentru a-și ridica valiza.

7. Orly (Paris, Franța)

Scor general: 6,37 / 10.

Al doilea aeroport ca mărime din Paris are o mulțime de vizitatori nemulțumiți și note foarte mici și pe Skytrax. Un pasager l-a descris ca fiind „cel mai prost aeroport din toate timpurile”, în timp ce un altul s-a plâns că a avut o așteptare atât de „lentă și lungă” încât și-a pierdut zborul.

8. Porto (Porto, Portugalia)

Scor general: 6,46 / 10.

Al doilea cel mai mare aeroport din Portugalia a deservit cel puțin 13 milioane de persoane în 2019. Și în cazul acestui aeroport, se pare că opiniile diferă. De exemplu, un pasager spune că este unul dintre cele mai bune aeroporturi din Europa, în timp ce un altul se plânge de calitatea mâncării și de cozile extrem de lungi.

9. Billy Bishop (Toronto, Canada)

Scor general: 6,5 / 10.

Al nouălea aeroport ca mărime din Canada a deservit 282.000 de pasageri în 2021. Deși se află în fruntea listei a celor mai proaste aeroporturi din lume, are recenzii destul de bune pe Skytrax.

10. Gatwick (Londra, Regatul Unit)

Scor general: 6.62 / 10.

Este al doilea aeroport ca mărime din Marea Britanie și mulți vizitatori se plâng că este prea aglomerat, dar și zgomotos. Unii se plâng, de asemenea, că are o „infrastructură oribilă” pentru copii.