Câinele este cel mai bun prieten al omului, indiferent de rasa pe care o are, mărimea și aspectul. Acest animal poate deveni un membru important al familiei tale, însă trebuie să ai mare grijă cum îl alegi. Nu este de ajuns să îl iei acasă pe cel care ți se pare cel mai frumos, pentru că s-ar putea să dai greș. Există și patrupezi care sunt considerați periculoși pentru oameni, așa că este bine să te informezi înainte de a-ți cumpăra unul. Iată care sunt cele mai periculoase rase de câini!
Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului, însă unii dintre ei sunt agresivi încă de la naștere. Crescătorii de animale susțin că există mulți factori care determină ca animalul să fie mai periculos pentru oameni. De aceea, în materialul care urmează vă arătăm unele dintre cele mai periculoase rase de câini, pe care este bine să nu le aveți în casă. Este important de reținut, totuși, că majoritatea câinilor sunt crescuți pentru a-și mulțumi stăpânii.
Bulldog-ul american este un câine curajos, alert și încrezător în forțele proprii. Această rasă este loială și afectuoasă cu familia lui, dar poate fi docil dacă este antrenat cum trebuie.
Mai mult de atât, Bulldog-ul este foarte posesiv cu mâncarea și nu ar trebui să fie hrănit în prezența altor animale de companie. Încăpățânarea congenitală poate face acest câine să-și atace și proprietarul. Mușcătura lui bulldog poate fi extrem de dureroasă și poate provoca răni serioase.
Tosa-Inu este un câine masiv, asemănător cu Bulldogul american. Inițial, rasa aceasta a fost concepută inițial ca o rasă de luptă. Temperaturilor acestor câini este imprevizibil, iar în unele țări este ilegal să deții un Tosa-Inu.
La început, rasa Pitbull a fost concepută pentru a ataca tauri și urși. Acești câini sunt folosiți mai mult pentru lupte, însă dacă vă doriți un Pitbull drept animal de companie, este bine să știți că această rasă este considerată periculoasă, chiar și pentru proprietar.
Din păcate, această rasă de câine are o dispoziție imprevizibilă. Chiar și după antrenament, el își poate ataca proprietarul, ca să nu mai vorbim despre persoanele necunoscute.
Această rasă de câine este originară din Africa de Sud și a fost crescut cu un singur scop: să alunge leii de prada ucisă de proprietar. Ridgeback este loial stăpânilor, dar are reacții teribile la străini.
Este una dintre cele mai temute rase de câini din lume. Dacă nu sunt dresați corespunzător, ei pot deveni foarte agresivi și pot ataca în orice moment.
Presa Canario este un câine de talie mare, conceput pentru a lucra cu animalele pe câmp. Această rasă trebuie să aibă parte de un antrenament constant, astfel va fi deveni foarte agresiv cu cei din jurul său.
Rasa BoerBoel este originar din Africa de Sud. Acest câine este capabil să protejeze casa stăpânilor și este extrem de loial. În schimb, tinde să aibă reacții negative față de ceilalți, chiar până la un atac imprevizibil.
Câinele este astăzi considerat unul dintre cel mai bun prieten al omului, dar puțini știu când a apărut prima oară. Conform istoricilor, câinele ar fi apărut prima dată Euroasia, în urmă cu aproximativ 13.000 de ani. Se spune că acest animal a fost folosit prima dată pentru vânătoare și muncă.
Mai mult de atât, în Siberia și Belgia au fost găsite rămășițe ale unor câini domesticiți cu aproximativ 33.000 de ani în urmă. Din păcate, aceste două specii nu au supraviețuit după ultima glaciațiune. Apoi, după ani de zile, câinele a fost considerat descendent al lupului cenușiu.
În schimb, cercetătorii spun că acesta ar fi evoluat din Miacis, un animal cățărător, foarte asemănător cu o nevăstuică, care ar fi trăit în urmă cu 40 de milioane pe Pământ.
Câinii au început să fie domesticiți în urmă cu mii de ani. Cercetătorii precizează că lupii cenușii s-ar fi intersectat cu oamenii, iar în cele din urmă au ajuns să vâneze în grup. Atunci, oamenii preistorici au luat cu ei câțiva pui de lupi pentru a-i antrena să vâneze alături de ei. Pentru că au fost înconjurați de oameni, așă că puii de lup au început să fie domesticiți.
Citește și: De ce se așază câinele tău pe locul de unde te ridici. Mesajul pe care îl transmite, de fapt
Speranța de viață a unui câine este între 8 și 15 ani, dar asta depinde de rasă. Se spune că există date despre un câine care a trăit aproximativ 30 de ani.
Cercetătorii de la Universitatea din California, San Diego, au realizat un studiu care se bazează pe modificările aduse ADN-ului uman și al câinelui în timp, care precizează că rasele de câini de talie mare îmbătrânesc mai rapid decât câinii de talie mică.
În schimb, oamenii de știință de la Universitatea din Göttingen, Germania, au ajuns la concluzia că pentru fiecare 2 kilograme de masă corporală, speranța de viață a câinelui se reduce cu o lună.