Cele mai nocive alimente din lume. Nutriționiștii nu vor să audă de ele

Cele mai nocive alimente din lume. Nutriționiștii nu vor să audă de ele
Cele mai nocive alimente din lume. Nutriționiștii nu vor să audă de ele

Experții au întocmit o listă de alimente pe care ar trebui să le evităm din cauza faptului că sunt nocive pentru organism. Vorbim despre produse procesate, ingrediente și substanțe chimice pe care nutriționiștii nu le consumă niciodată.

Care sunt cele mai nocive alimente pentru consum

Alimentele, indiferent de natura lor, vegetală, animală sau mixtă, sunt indispensabile pentru om, deoarece îi asigură energia și substanțele nutritive de bază, care sunt necesare pentru o bună funcționare a proceselor metabolice. Însă, la polul opus se situează alimentele nocive. Nutriționiștii au întocmit o listă cu cele pe care trebuie să le evităm dacă vrem să avem un organism sănătos.

Așadar, pe lista alimentelor nocive pentru consum se numără: îndulcitorii artificiali, floricelele la microunde, mezelurile, margarina, crenvuștii, stridiile crude și sucurile acidulate.

Îndulcitorii artificiali. „Nu cred că există suficiente dovezi care să demonstreze că îndulcitorii artificiali sunt siguri pentru consumatori. Prefer să stau departe de ei și să folosesc, ocazional și cu atenție, zahăr. În plus, există o multitudine de cercetări care arată cum consumul de băuturi dietetice este contra-intuitiv în diete. Acestea cresc riscul apariției de boli cronice precum diabetul și bolile de inimă“, spune nutriționistul Chelsey Amer, potrivit digilife.tv.

Floricelele la microunde. Expertul susține că există numeroase substanțe chimice artificiale în compoziție, motiv pentru care ne sfătuiește să eliminăm din alimentație floricelele la microunde. „Am deschis odată o pungă de popcorn nepreparată și nu am mai mâncat de atunci!“, a spus Amer.

De ce nu sunt bune pentru sănătate

Mezelurile. Aceste preparate din carne conțin o mare varietate de aditivi ce pot crește inflamația în organism și pot conduce chiar la apariția cancerului de colon.

Sucul cu acid este considerat o „bombă calorică“ pentru organism
Sucul cu acid este considerat o „bombă calorică“ pentru organism

Margarina. „Majoritatea margarinelor se bazează în principal pe uleiuri vegetale extrem de procesate (în special uleiul de soia și cel de palmier)”, spune Megan Faletra, nutriționist dietetician, instructor de yoga certificat și fondatorul The Well Essentials, potrivit sursei citate.

Crenvuști. Aceștia sunt bogați în grăsimi și sodiu, și există tot mai multe dovezi care leagă consumul de carne procesată cu apariția cancerului în tractul digestiv, potrivit nutriționistei Faletra.

Stridiile crude. „Există atât de multe afecțiuni provocate de fructele de mare negătite – inclusiv hepatita A și norovirusurile“, avertizează Jennifer Bowers, nutriționist.

Sucul acidulat. Cantitatea de zahăr dintr-o doză de suc cu acid influențează dispoziția și reprezintă o bombă calorică. „Obezitatea este adesea cauzată de un consum exagerat de sucuri acidulate, iar noi toți ar trebuie să ne ferim de ele“, a explicat Bowers.

Urmăriți Playtech.ro și pe