Cele mai mari secrete ale Prințesei Diana. Dezvăluiri uluitoare după 25 de ani

Cele mai mari secrete ale Prințesei Diana. Dezvăluiri uluitoare după 25 de ani
Prințesa Diana la 25 de ani, încă, un mister

Prințesa Diana a fost și rămâne una din cele mai influente personalități ale secolului XX. La 25 de ani de la interviul ei, încă se mai vorbește și astăzi despre personalitatea acesteia. În același timp secretele acesteia sunt încă subiect de discuții.

Prințesa Diana și cele mai mari secrete ale sale

La 25 de ani de la interviul Panorama, Richard Kay dezvăluie secrete uimitoare nespuse pe care i le-a încredințat. De la caseta principală ascunsă în cutia de pălării până la regretele ei amare pentru rănirea băieților ei. Vocea ei continuă să reverbereze în decursul anilor: ”Am fost trei în această căsătorie, așa că a fost cam aglomerat.”, spune Dailymail.

Cele mai mari secrete ale Prințesei Diana. Dezvăluiri uluitoare după 25 de ani
Prințesa Diana și astăzi rămâne un mister

Cele 60 de minute date de Prințesa Diana la Panorama rămân cel mai hipnotic și mai fascinant interviu văzut vreodată la televiziunea britanică. Fascinația pentru această piesă remarcabilă din istoria televiziunii este încă nedumerită. ”Trei documentare majore au fost comandate pentru a marca această etapă. Canalul 5 a ieșit pentru prima oară în weekend-ul trecut, iar săptămâna viitoare Canalul 4 își va difuza programul și există încă o retrospectivă de la ITV.”, mai relatează publicația britanică.

Dezvăluiri uluitoare după 25 de ani

Chiar și acum, cu beneficiul unui sfert de secol de retrospectivă, cuvintele „Diana” și „Panorama” trimit un fior pe coloana vertebrală a celor de la Curtea Regală. Nimeni și nimic nu erau în afara limitelor. Prințesa Diana nici nu și-a cruțat propria reputație. Într-un schimb captivant cu jurnalistul BBC Martin Bashir, ea a recunoscut că a fost infidelă cu ofițerul armatei James Hewitt. ”Da, l-am adorat. Da, eram îndrăgostită de el.”, declara la vremea respectivă Prințesa Diana.

Pentru prințul Charles, examinarea a fost exorbitantă deoarece soția sa înstrăinată, dar încă nu divorțată, i-a pus la îndoială abilitățile de a fi rege. Asta în timp ce Charles a propulsat-o public pe Camilla Parker Bowles în față, deoarece motivul căsătoriei lor a fost devoalat.

Cele mai mari secrete ale Prințesei Diana. Dezvăluiri uluitoare după 25 de ani
Interviul acordat de Prințesa Diana ar avea 20 de minute lipsă

Încă din noaptea difuzării din 20 noiembrie 1995, cu Prințesa Diana vorbind cu acea voce blândă, bine modulată, conținutul și consecințele filmului au fost discutate la nesfârșit.

Vechiul prieten al lui Charles, Nicholas Soames, abia a putut să-și rețină disprețul față de interviu pe care l-a descris ca fiind ”îngrozitor” și a sugerat că prințesa se afla în ”etapele avansate ale paranoiei”, observație pentru care a fost apoi mustrat de prim-ministrul de atunci, John Major.

Prințesa Diana generează și astăzi pasiuni

Cu o înțelegere tipică, Newsnight a refuzat să discute despre admiterea senzațională a adulterului de către Diana. Rezultatul a fost rapid și lipsit de pericol. Într-o lună, prințul și prințesa au fost instruiți de regină să divorțeze. BBC a fost dezlegat de acordul său exclusiv confortabil, ca radiodifuzor preferat al Palatului, ca pedeapsă pentru păstrarea secretului programului.

Odată cu scandalul dintre prințul Harry și familia regală în legătură cu exilul său și al lui Meghan în Los Angeles, lecțiile interviului Dianei par la fel de relevante astăzi, așa cum erau acum două decenii și jumătate. Speculațiile despre acel interviu continuă să fie captivante și astăzi. După cum a raportat documentarul Channel 5, multe aspecte ale operațiunii sunt încă acoperite de mister.

Ce s-a întâmplat cu toate filmările pe care echipa Panorama le-a filmat și nu le-a folosit niciodată? Echipajul a fost închis la Palatul Kensington cu ea timp de multe ore. Au fost tăiate la montaj  remarci făcute de Diana despre alți membri ai Familiei Regale, posibil despre Regina Mamă?

Unele cifre au sugerat că 20 de minute din interviul au dispărut. Dacă da, ce s-a întâmplat cu caseta principală și unde este acum? Secretul extraordinar din jurul realizării documentarului a contribuit, desigur, la legenda sa.

Dar puterea sa de a ne intriga stă în continuare în femeia care se afla în centrul ei. Nicio persoană publică din memoria vie nu a învins națiunea la fel de mult ca Prințesa Diana.