Cele mai mari perle de la Bacalaureat 2021 la limba română. Vei râde cu lacrimi

Cele mai mari perle de la Bacalaureat 2021 la limba română. Vei râde cu lacrimi
Perlele la Limba și Literatura Română la BAC 2021

Ca în fiecare an elevii claselor a XII-a și a XIII-a au trecut prin focurile examenelor la Bacalaureat. Primul examen a fost pe 28 iunie la Limba și Literatura Română. Unul din cele mai așteptate momente este și cel al aflării perlelor pe care o parte din cei examinați le-au scris la acest examen. Nici anul acesta nu face excepție.

Bacalaureat 2021. Aproximativ 117.807 de elevi înscriși la primul examen

Anul acesta examenele din sesiunea de Bacalaureat 2021 s-au desfășurat în condiții mult mai relaxate față de anul trecut. Ministerul Educației anunța înscrierea unui număr de 11.807 de elevi la examenul la Limba și Literatura Română. Aparent o cifră mare, realitatea arată că procetul de 97% nu este unul satisfăcător în raport cu numărul totalalcelor înscriși.

Din păcate nu au lipsit nici evenimentele mai puțin dorite. Cel puțin 63 de elevi au fost eliminați în prima zi de examinare, spune Ministerul Educației. Majoritatea au fost prinși încercând să fraudeze examenul. Elevii prinși au fost eliminați, luând nota 1 și nu vor putea participa decât la a treia sesiune de Bacalaureat 2021.

Perlele la Limba și Literatura Română la BAC 2021

Un alt aspect al examenelor de Bacalaureat la Limba și Literatura Română sunt de-acum celebrele perle. În afară de amuzamentul acestora există și partea mai puțin neplăcută pe care suntem nevoiți să o recunoaștem, și anume slaba pregătire a unora dintre elevii prezenți la examene. Așa se face că și la sesiunea de Bacalaureat 2021 perlele nu au lipsit, multe dintre acestea fiind mai mult decât amuzante.

Nuvelele le-au dat bătaie de cap candidaților de anul acesta

Se pare că și anul acesta subiectele le-au dat multă bătaie de cap unora dintre candidații de la profilul real, aceștia având ca subiect particularitățile unei nuvele studiate. Nici cei de la profilul uman nu au strălucit prea mult la prezentarea unui personaj de nuvelă. În cele urmează vă prezentăm câteva din perlele scrise de elevii participanți la sesiunea de Bacalaureat 2021.

„Ana l-a iubit pe Ghiță, apoi și pe Lică, care era mai bogat, dar bărbatul ei gelos a băgat cuțitu-n ea, iar Lică nepăsător l-a ras pe hangiu fugind cu banii pe un cal găsit în șură.”, a fost analiza unui elev examinat.

Un alt examinat a decis să concluzioneze astfel: ”Ghiță, Lică și Ana sunt niște personaje tragice care mor din vina lor. Așa se întâmplă dacă faci afaceri cu porci și alte animale” .

Când vine vorba de nuvela „Moara cu Noroc”, scrisă de Ioan Slavici, elevii trag astfel de concluzii:

„Dacă la moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică, șeful porcilor, a omorât-o scurt, dar și Lică l-a lichidat cu paloșul”.

Celebrul Constantin Negruzzi a scris nuvela „Lăpușneanu”, subiect picat anul acesta la Bacalaureat 2021. Unii dintre elevii care au scris despre această nuvelă concluzionează:

„Lăpușneanu a omorât o dată 47 de boieri, dar voia să mai omoare doi, că încă nu se săturase de ucis”.

„Lăpușneanu era crud și ofticos, că avea pică pe unii oameni, le lua ochii, urechile și mâinile și le înfigea în poarta cetății.”, scrie un alt elev despre Lăpușeanu.

Acestea sunt doar o parte dintre perlele de la BAC-ul de anul acesta.Vor mai apărea și altele, cu siguranță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI