Cele mai frumoase gimnaste din România și din străinătate. Merită aur la fiecare apariție FOTO

Cele mai frumoase gimnaste din România și din străinătate. Merită aur la fiecare apariție FOTO
Cele mai frumoase gimnaste din România și din străinătate. FOTO

Țara noatră a fost întotdeauna favorită la capitolul nominalizări la gimnastică, intrând în istorie când celebra Nadia Comăneci a primit 10 pe linie la paralele, fapt ce avea să fie o premieră pentru România. Astfel, gimnastele noastre au captivat mereu lumea sportului, unele prin performanță, în timp ce altele au sedus obiectivul camerelor foto cu înfățișarea lor. În mâinile cărei românce a ajuns ștafeta frumuseții, aflați în rândurile de mai jos.

Cele mai frumoase gimnaste din România

La acest capitol, România se poate mândri fără doar și poate! Din ierarhia sportivelelor din gimnastica artistică, ritmică și aerobică nu puteau lipsi, bineînțeles, româncele, care sunt considerate cele mai frumoase din lume, potrivit unui top realizat de COED Magazine, o revistă despre celebrităţi din SUA.

Astfel, cele mai atrăgătoare prezențe din lumea lumea gimnasticii feminine din România sunt: Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa. Trecute de 18 ani, cele două au participat în această vară la Jocurile Olimpice de la Londra.

Lista este completată de următoarele nume: Ksenia Afananasieva (locul 3 – Rusia), Giulia Steingruber (locul 4 – Elveţia), Imogen Cairns (locul 5 – Marea Britanie), Aly Raisman (locul 6 – SUA), Hannah Whelan (locul 7 – Marea Britanie), Brittany Rogers (locul 8 – Canada), Vanessa Ferrari (locul 9 – Italia), Marta Pihan-Kulesza (locul 10 – Polonia).

Potrivit unui top realizat de celebrul site american, Bleacher Report, cea care ar fi preluat ștafeta frumuseții în România este Sandra Izbașa (19 de ani), fiind considerată, totodată, și una dintre cele mai provocatoare gimnaste ale lumii. Sandra are un chip luminos, ochi migdalați și buze cărnoase, care conturează o frumusețe răpitoare. Tânăra de 19 ani are un abdomen tonifiat și picioare parcă decupate din revistele de modă.

„E o frumusețe din România. Asta denotă faptul că adevăratele produse de export ale românilor sunt gimnastele frumoase și vampirițele“, sunt de părere americanii.

Cele mai frumoase gimnaste din străinătate

În ceea ce privește frumusețile din lumea gimnasticii din străinătate, două nume sonore sunt: spanioloaica Almudena Cid (30 de ani) și italianca Vanessa Ferrari (29 de ani).

Ea este Sandra Izbașa, considerată cea mai frumoasă ginmastă din România
Ea este Sandra Izbașa, considerată cea mai frumoasă ginmastă din România

Prima a îmblânzit cercul, măciucile, mingea și panglica, fiind, totodată, și singura sportivă din lume care a participat la patru ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice (1996, 2000, 2004 și 2008). Cu toate acestea, Almudena Cid a cunoscut celebritatea odată cu aparițiile provocatoare din reviste precum Elle, Marie Claire sau You.

După Olimpiada de la Londra, mai multe publicații au realizat o serie de ierarhii care au avut ca țintă nu numai performanțele, ci și frumusețea și farmecul sportivelor. Astfel, în topul celor mai frumoase gimnaste ale lumii se clasează și italianca Vanessa Ferrari, care a declarat că arbitrii au ţinut cu românca noastră, Cătălina Ponor, şi că aceasta nu trebuia să fie pe podiumul de la sol.

Merită aur la fiecare apariție

În continuare, vă vom prezenta un top întocmit de site-ul topendsports.com, în care sunt apar gimnastele cu cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice din toate ediţiile. 5 din cele 13 sunt românce!

 1. Larisa Latynina, Uniunea Sovietică, 18 medalii olimpice: 9 aur, 5 argint, 4 bronz;
 2. Věra Čáslavská, Cehoslovacia, 11 medalii olimpice: 7 aur, 4 argint;
 3. Ágnes Keleti, Ungaria, 10 medalii olimpice: 5 aur, 3 argint, 2 bronz;
 4. Nadia Comăneci, România, 9 medalii olimpice: 5 aur, 3 argint, 1 bronz;
 5. Polina Astakhova, Uniunea Sovietică, 10 medalii olimpice: 5 aur, 2 argint, 3 bronz;
 6. Nellie Kim, Uniunea Sovietică, 6 medalii olimpice: 5 aur, 1 argint;
 7. Ludmilla Tourischeva, Uniunea Sovietică, 9 medalii olimpice: 4 aur, 3 argint, 2 bronz;
 8. Olga Korbut, Uniunea Sovietică, 6 medalii olimpice: 4 aur, 2 argint;
 9. Ecaterina Szabo, România, 5 medalii olimpice: 4 aur, 1 argint;
 10. Daniela Silivaş, România, 6 medalii olimpice: 3 aur, 2 argint, 1 bronz;
 11. Simona Amânar, România, 7 medalii olimpice: 3 aur, 1 argint, 3 bronz;
 12. Svetlana Boginskaya, Belarus, 5 medalii olimpice: 3 aur, 1 argint, 1 bronz;
 13. Cătălina Ponor, România, 5 medalii olimpice: 3 aur, 1 argint, 1 bronz.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI