Cele mai frumoase biserici din lume. România s-a calificat în top cu una singură

Cele mai frumoase biserici din lume. România s-a calificat în top cu una singură
Catedralele și Bisericile lumii. Cele mai spectaculoase construcții arhitectonice

Lumea în care trăim, de-a lungul secolelor, a reușit să construiască adevărate opere de artă arhitectonică. Cele mai bune exemple sunt marile catedrale și biserici din toată lumea. De la design cu influențe gotice și până la cele neo-creștine, toate sunt bijuterii arhitectonice. Există un top al celor mai spectaculoase astfel de construcții. Printre ele, de altfel și singura, se află și Biserica fortificată de la Viscri.

Catedralele și Bisirecile lumii. Cele mai spectaculoase construcții arhitectonice

Catedralele nu sunt doar unele dintre cele mai izbitoare minuni arhitecturale ale istoriei religioase, ci istoria la scară globală. Arhitectura acestor structuri religioase a influențat creșterea mișcărilor iconice, în special goticul și variantele sale conexe. În același timp a servit ca inspirație pentru unii dintre cei mai renumiți creatori ai istoriei, precum Leonardo da Vinci și Pierre Charles L’Enfant.

Pe glob sunt unele din cele mai frumoase catedrale din lume, de la Mexico City până la Moscova, și există capodopere arhitecturale celebre și mai puțin cunoscute. De la contraforturile zburătoare ale celor mai bune catedrale din Paris până la domurile Catedralei Alexander Nevsky din Kiev, aceste frumoase catedrale ale lumii inspiră cu siguranță imaginația și bogăția din perioadele în care au fost construite.

Top 5 cele mai frumoase catedrale și biserici

  • Pe primele locuri regăsim Sanctuarul „Las Lajas” din Columbia, cu o înălțime de aproximativ 100 de metri, situată în canionul răului Guaitara. Catedrala construită în stil gotic a fost ridicată între anii 1916 și 1946.
Sanctuarul Las Lajas din Columbia
Sanctuarul Las Lajas din Columbia
  • Pe locul doi se află o altă bijuterie arhitecturală, Biserica Borgund din Norvegia, construită cu peste 2.000 de bușteni din lemn, considerată a fi prima biserică creștină medievală din sudul Norvegiei.
Biserica Borgund din Norvegia
Biserica Borgund din Norvegia
  • Pe locul trei în topul realizat de The Telegraph se află Biserica Behlehem din Ierusalim, o adevărată Mecca pentru creștinii ortodocși din toată lumea. Biserica este de orgine armenească construită în seculul al XVII-lea, și se află în orașul Isfahan Iran, regiunea Marelui Isfahan. Acesta este situat la 406 kilometri la sud de Teheran și este capitala provinciei Isfahan.
Biserica Behlehem din Ierusalim
Biserica Behlehem din Ierusalim
  • Pe locul patru regăsim Capela Notre Dame du Haut, o capelă romano-catolică din Ronchamp, Franța. Construită în 1955, este unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii franco-elvețianului Le Corbusier.
Capela Notre Dame du Haut
Capela Notre Dame du Haut

Biserica Fortificată de la Viscri în Top 5

Dacă ne uităm la topul realizat de cei de la The Telegraph vom constata cu plăcută surprindere că celebra Biserică fortificată de la Viscri este inclusă în top 5 al celor mai frumoase astfel de construcții.  Viscri este localitatea unde Prințul Charles al Marii Britanii vine foarte des. Biserica Fortificată din Viscri, este situată în județul Brașov.

„Nu este un castel, a fost odată o capelă, acum este o biserică. Acest lăcaș de cult, luteran, a fost inițial o capelă, dar a fost transformat într-o biserică cu un singur naos în secolul al XVI-lea. Fortificații de șapte metri au înconjurat-o încă din secolul al XII-lea. Interiorul este relativ simplu, cu lambriuri din lemn de culoare închisă, stranele goale și un culoar îngust.

Viscri, unde se găsește biserica, în Transilvania, face parte din „satele românești cu biserici fortificate” din Patrimoniul Mondial UNESCO. Întotdeauna mic, Viscri găzduiește și astăzi nu mai mult de 500 de persoane ”, se arată în descrierea cotidianului britanic.