Cele mai ciudate locuri din casă unde ascund românii banii. Se mai țin sau nu la saltea?

Cele mai ciudate locuri din casă unde ascund românii banii. Se mai țin sau nu la saltea?
Cele mai ciudate locuri din casă unde ascund românii banii

Care sunt cele mai ciudate locuri din casă unde românii își ascund banii. Se mai țin banii oare la saltea sau oamenii au devenit mai ”inventivi” de atât? Sau poate s-au decis să își țină, în sfârșit, banii la bancă sau în seifuri…

Locuri ciudate din casă unde ascund românii banii. Te gândeai la ele?

Deși există bănci, carduri, cutii de valori, mulți români nu se folosesc de ele pentru a-și pune economiile. Preferă să îi țină tot prin casă, dar nu la celebra ”saltea”, ci prin tot felul de locuri, care mai de care mai trăznite. Iar din această cauză, de cele mai multe ori, ei devin țintă sigură pentru hoți.

Este și cazul unui bătrân din Dâmbovița, care a pierdut tot ce a agonisit din pensie. Câțiva indivizi au venit la el sub pretextul că vor să cumpere furaje și l-au lăsat fără 36.000 de lei pe care îi ascunsese în sobă.

Bătrânul păgubit, pe nume Radu Andrei, a declarat:

“Asta-i soba și ăsta-i scaunul pe care a fost cutia. Am pus-o pe scaunul ăsta aici, ușile erau deschise de la cap la cap.”, a spus acesta, potrivit stirileprotv.ro.

Suspecții erau o femeie și un bărbat, care au intrat în gospodăria bătrânului sub pretextul că vor să cumpere trifoi. Intenționat i-au dat omului o bancnotă mare, de 500 de lei, pentru ca acesta să le dea rest. Atunci, suspecții au văzut că bătrânul își ține banii într-o sobă pe care nu o mai folosea. Și așa, într-un moment de neatenție, i-au sustras acestuia toată agoniseala de-o viață.

Ce spun reprezentanții poliției

De altfel, de frica hoților unii au ajuns să își ascundă banii în locuri precum: lenjeria intimă, frigider, sub corpuri grele din casă, în căptușeala fotoliilor sau chiar în pivniță, în butoaiele goale de vin.

“Eu, de exemplu, fiind femeie, mă scuzați, eu îi ascund între sani. După frigider ar fi bine si este o ascunzătoare sigura. De exemplu, fiecare baie are o portiță dedesubt, este o ascuzătoare sigură.”, a declarat o femeie, fără a se gândi la varianta de a-i depune la bancă.

“Sfatul nostru este ca cetățenii să nu își țina economiile în locuri usor accesibile. Mai degrabă în conturi bancare sau în seifuri.”, este declarația Luminiței Prodan, purtator de cuvant IPJ Alba.

Însă a nu depune banii în conturile bancare se întâmplă… și la case mai mari. Spre exemplu, nici celebrul Cristan Țânțăreanu nu pare a avea prea mare încredere în bănci. El a declarat că ține banii îngropați, în diverse locuri din Paradisul Verde.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI