Cele mai ciudate 15 descoperiri din întreaga lume. Oamenii de știință nu au avut nicio explicație. FOTO

Cele mai ciudate 15 descoperiri din întreaga lume. Oamenii de știință nu au avut nicio explicație. FOTO

15 fotografii ale unor descoperiri arheologice ciudate din jurul globului, care nu oferă nicio explicație. Oamenii de știință au rămăs fără explicații.

15 descoperiri din întreaga lume care ridică multe semne de întrebare. Arheologii au rămas fără răspuns

Aceste descoperiri misterioase și ciudate par să fi oferit cercetătorilor mai multe întrebări decât răspunsuri. De exemplu, există descoperiri precum Stonehenge, Otzi, Omul de Gheață, sau Peștera Lascaux, de care arheologii au fost mai mult turburați și intrigați decât satisfăcuți. Iată o listă cu cele mai uimitoare, chiar de-a dreptul bizare, descoperiri făcute vreodată.

Dispăruți de 75 de ani și găsiți înghețați în zăpadă

Salvamontiștii din Alpi au găsit recent un soț și o soție dispăruți de 75 de ani. Surprinzător, cuplul mai avea încă un copil în viață, o fiică, în vârstă de 79 de ani. Ea a aflat soarta părinților ei, care, după ce au plecat la muls vacile într-o zi, nu s-au mai întors acasă.

Otzi, Omul de Gheață, descoperit alături de uneltele și hainele sale

Unul dintre cele mai surprinzătoare lucruri despre Otiz este faptul că, deși este din Epoca Cuprului, perioada din istoria omenirii când au început să fie folosite pentru prima oară unelte de metal, alături de cele deja consacrate, din piatră, a fost descoperit complet mumificat alături de bunurile sale.

Stonehenge

Stonehenge este un loc atemporal. Pietrele și stâncile stivuite formează un cerc. Se crede că ar fi fost folosite pentru astronomie, fie pentru sărbători. Mulți oameni vin din întreaga lume pentru a vedea Stonehenge, deoarece există ceva în proiectarea sa care reafirmă cât de departe a ajuns omenirea.

Picturi rupestre în Peștera din Lascaux sau poveste tragică?

Adânc în pământ, oamenii au găsit modalitatea de a comunica prin desenarea pe pereți. Una dintre cele mai curioase descoperiri ale secolului sunt picturile din peștera Lascaux, Franța, care au fost găsite accidental. Desenele de acolo ne oferă o privire asupra a ceea ce era viața pe atunci.

Creatorii dispăruți ai statuilor Moai

Unul dintre cele mai mari mistere se află pe Insula Paștelui. Pe lângă faptul că nici acum nu se știe ce s-a întâmplat cu locuitorii săi, cercetătorii nu își dau seama nici ce vor să însemne aceste statui gigantice din piatră. Unii cred că oamenii de pe insulă au murit de boală sau au fost vânduți ca sclavi. Un lucru este sigur: statuile sunt dovezi ale existenței vieții din acel loc.

Omul Tullond: Chipul vinovăției sau al odihnei?

Omul Tullond este un cadavru mumificat natural al unui om care a trăit în secolul al IV-lea î.Hr., în perioada caracterizată în Scandinavia ca epoca preromană a fierului. El a fost găsit în 1950, într-o mlaștină, cu o frânghie legată în jurul capului, în peninsula Jutland, din Danemarca. Victimele unor pedepse sau ale unor execuții severe erau de obicei aruncate în mlaștină.

Croghan Man: pietrificat de moarte

Omul Croghan este o altă versiune a unui corp de mlaștină renumit, fiind găsit într-o stare atât de bună, lucru bizar având în vedere că a murit cu atâția ani în urmă. Cel mai impresionant lucru despre starea acestuia sunt unghiile, fiind încă definite și proeminente.

Moartea misterioasă a femeii La Brea

La Brea este numele unui om al căror rămășițe au fost găsite în La Brea Tar Pits din Los Angeles, California. Oasele, descoperite pentru prima dată într-o groapă, în 1914, reprezentau scheletul parțial al unei femei.

Mecanismul Antikythera

De multe ori, acest artefact rupt a fost numit primul computer. Găsit pe un naufragiu, computerul analog ar putea prezice date sau arăta harta stelelor. Se crede că acest computer este unul dintre primele de acest gen descoperite vreodată.

Fecale umane

The Lloyd’s Bank Coprolite este un mare paleofaeces sau un specimen de fecale umane desecate, recuperate de arheologii de la Trustul Arheologic din York care excavau așezarea vikingă din Jórvík în Anglia.

Manuscrisul Voynich, plin de întrebări fără răspuns

Manuscrisul Voynich este scris și desenat cu atenție, dar nu poate fi citit. Limbajul din carte este indescifrabil, iar desenele descriu lucruri nemaivăzute până acum. Cartea este fie scrisă cu un limbaj mort, fie uitat, plin de secrete.

Piatra din Rosetta, o cheie spre cunoaștere

Piatra din Rosetta este o stelă egipteană, datând din anul 196 î.Hr., din timpul domniei regelui Ptolemeu al V-lea, care are trei inscripții ale aceluiași text în trei limbi antice diferite. Ea a fost sculptată din granodiorit, în perioada elenistică.

Orașul pierdut al Pompei, conservat în istorie 

Când Muntele Vezuviu a erupt, Pompei a fost chiar în calea sa. Căldura și cenușa vulcanică au anihilat orașul și pe toți locuitorii săi. Cu toate acestea, au fost găsiți oameni arși în poziții care capturau momentul morții lor, scheletul lor necedând în fața lavei.

Linii Nazca, destinate oamenilor sau străinilor?

Nu numai că liniile sunt făcute cu intenție exactă, dar apoi se pare că scopul lor a fost să fie văzut de sus în aer sau în spațiu. Liniile Nazca nu numai că au rezistat în timp, ci au ridicat multe întrebări despre mesajul sau scopul lor.

Nave Khufu care trec prin noapte și moarte

Dintre toate artefactele antice găsite, navele vechi egipetene sunt încă un mister. Ele au fost îngropate sub pământ pentru a transporta oameni și lucruri către viața de apoi. Navele nu au părăsit niciodată Pământul fizic, potrivit thetravel.com. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI