21 dec. 2021 | 16:18

Cele mai căutate locuri din România. Ai fi surprins să afli podiumul în țară și în București

News
Cele mai căutate locuri din România. Ai fi surprins să afli podiumul în țară și în București
Cele mai cautate locuri din Romania. Ai fi surprins sa afli podiumul in tara si in Bucuresti

Țara noastră este o mină de aur pentru noii turiști care vin să o exploreze. Nu este foarte cunoscută de turiștii străini, însă odată ce ajung pe meleagurile românești, rămân plăcut surprinși. Foarte multe locații turistice se regăsesc pe internet.

Cele mai căutate locuri din România

Turismul a fost afectat grav din cauza pandemiei, mai ales la începutul acesteia. Din fericire, turiștii nu au încetat să vizite România. O mare parte din ei folosesc diferite aplicații pentru a descoperi țara noastră. Printre cele mai căutate locuri din România se numără Castelul Bran, Peleș și Castelul Corvinilor. La nivelul Capitalei, cele mai căutate repere culturale au fost Ateneul Român, Muzeul Antipa și Muzeul de Istorie.

Totodată, la nivelul european, cele mai căutate locații turistice sunt Muzeul Luvru din Paris și British Museum din Londra, acestea fiind cele mai populare pe Google Maps. În România, cele mai bune recenzii, pe Google Maps, au fost primite de Colecția Țiriac, Ateneul Român și Teatrul Național București, exact în această ordine.

Google a realizat și un top al celor mai aglomerate linii de transport în comun din România. Câteva dintre acestea sunt: Saturn – Bd. Gării – Rulmentul Brașov, linia de autobuz 101 din București, linia R434 București – Ilfov, linia 783 București – Ilfov, linia 76 din București, linia 102 din Capitală și, de asemenea, linia 104.

Unde preferă românii să meargă de sărbători

Ca și în anii anteriori, majoritatea românilor au preferat să petreacă sărbătorile în stațiunile montane și cele balneo. Pe plan extern, Egiptul a fost una dintre cele mai căutate locații. Potrivit operatorilor din domeniu, și Delta Dunării se numără printre destinațiile alese de români. O destinație căutate este și Litoralul, cu prețul mai mici față de sezonul estival din vară.

Românii aleg și destinații din afara țării, precum Egiptul, spune Alin Burcea, CEO Paralele 45. Multe dintre pachete au fost vândute din lunile octombrie și noiembrie, fiind una dintre cele mai căutate destinații din afara României. Acesta a mai precizat că bugetul vacanțelor de sărbătorile de iarnă a fost mai ridicat cu circa 10-15% față de anul trecut.

Turiştii care au ştiut foarte clar că îşi doresc să petreacă sărbătorile de iarnă la căldură, în Egipt temperatura fiind între 24 şi 28 de grade în decembrie, au cumpărat pachetele încă din lunile octombrie – noiembrie. În acelaşi timp s-au vândut bine circuitele în Egipt cu croazieră pe Nil, circuitele în Iordania, Islanda, Franţa, Italia, Malta, Turcia, Portugalia, care s-au realizat mai puţin anul trecut.

Pentru vacanţe de sărbători în România este o cerere ridicată, mai ales de când s-au anunţat noile condiţii, mai relaxate, pentru această perioadă. Turiştii merg în toate destinaţiile care sunt deschise, unde se poate merge. Îşi doresc să aibă o vacanţă liniştită de sărbători, ca într-o perioadă normală, şi să se simtă bine”, a declarat Burcea, pentru AGERPRES. 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro