Unde preferă românii să petreacă Crăciunul și Revelionul. Printre destinațiile favorite se numără și Egiptul

Unde preferă românii să petreacă Crăciunul și Revelionul. Printre destinațiile favorite se numără și Egiptul
Unde preferă românii să petreacă Revelionul și Crăciunul

Crăciunul și Revelionul se apropie cu pași repezi, iar odată cu relaxarea restricțiilor în această perioadă, românii caută cea mai bună ofertă pentru un sejur de neuitat. Foarte mulți aleg destinațiile obișnuite, la mare și la munte, însă sunt alții care trec granița.

Cele mai căutate destinații

Pentru Revelion, românii aleg Sinaia, Poiana Brașov, Predeal, Valea Prahovei, Păltiniș și Slănic Moldova. Prețurile diferă în funcție de pachete, zonă și hotel. Pentru trei zile de cazare, un cuplu plătește în jur de 1.500 de lei la o pensiune de 3 stele. Pentru pensiuni sau hoteluri mai luxoase, prețurile sunt mult mai mari.

Pe de cealaltă parte, în perioada Crăciunului, mai mulți români aleg zona rurală a Maramureșului. Acum, cu câteva zile înainte de sărbători, prețurile au mai crescut pentru cei care nu și-au făcut rezervare din timp. Pentru trei nopți în regim de demipensiune, cină festivă în noaptea de Revelion și un program artistic, un cuplu poate plăti și 1.500 de euro.

„Sunt pensiuni și hoteluri unde turiștii se pot caza de Revelion și cu 500-700 de euro, la un hotel de 3 stele. Când vorbim de suma de 1.500 de euro, ne referim la hoteluri de top din stațiunile montane, preț în care este inclus și un program cu artiști, cântăreți.

De Revelion, la mare căutare sunt atât stațiunile montane, cât și cele balneare: Balvanyos, Sovata, Băile Felix, Băile Herculane. De Crăciun, turiștii pot găsi oferte și cu 500-600 lei de persoană, cu mic dejun și masa de Crăciun inclusă pentru 3 zile”, spune Traian Bădulescu, pentru Gândul.ro

Românii preferă și destinații din afara țării

Foarte mulți români aleg să plece din țară și preferă destinații precum Egiptul. Prețurile pentru un sejur aici sunt foarte atractive și în unele cazuri mai mici față de cele din România. Tarifele încep de la 600 de euro pentru o persoană. În acest preț este inclusă cazarea pentru șapte nopți all inclusiv într-un hotel de cinci stele. Aici, turiștii pot merge și fără vaccin.

„Egiptul este destinația numărul 1 acum, pentru că ei primesc turiști și fără vaccin, doar cu test PCR. Alte destinații căutate de români sunt Republica Dominicană, Mauritius, Maldive, Dubai și Capul Verde”, a mai spus Traian Bădulescu.

Mai există români care se îndreaptă de Revelion către litoralul românesc. În comparație cu perioada sezonului estival, hoteluri au scos la bătaie pachete mai ieftine, iar mulți aleg să petreacă noaptea dintre ani pe malul mării, mai spune Traian Bădulescu.