Cele mai bune orașe din Europa pentru a lucra de acasă. Ce loc surpriză ocupă Bucureștiul

de: Năstase Mirabela
05 07. 2022

Cele mai bune orașe din Europa pentru a lucra de acasă. Ce loc surpriză ocupă Bucureștiul. Munca de acasă a devenit o nouă pasiune pentru angajații din România. O analiză minuțioasă a indicat un clasament al celor mai bune orașe pentru a lucra de acasă. În analiză s-au luat în considerare mai multe aspecte. Iată ce loc ocupă Capitala în acest top.

Cele mai bune orașe din România pentru a lucra de acasă

Tot mai multă lume visează la un job „remote„. Munca de acasă sau doar câteva zile de acasă, restul la birou, este ceva ce mulți români visează. Munca la distanță s-a dovedit că poate fi mai productivă, în condițiile în care sunt eliminate pauzele dese la cafea și țigară, drumul etc.

Astfel, un studiu a clasat orașele europene care sunt cele mai bune pentru lucrul la distanță sau hibrid. Raportul efectuat de site-ul NerdWallet a analizat primele 30 de orașe cele mai populate din Europa.

Cu mare accent pe munca hibrid, din cauza pandemiei de coronavirus, raportul a evidențiat facilitățile căutate de lucrătorul hibrid într-un oraș unde și-ar cumpăra prima proprietate. Pe primul loc este Madrid, capitala Spaniei, cu un scor de 100.4/150, apoi Viena, cu un scor de 96.0, și București, cu scorul de 94.2.

Capitala României are o poziție surprinzătoare, dar ea are la bază o explicație importantă pe care o vom analiza imediat. Trebuie menționat că Bucureștiul depășește, în acest top, orașe precum Londra, Paris, Roma sau Praga.

În Europa, București e pe locul 1 pentru cei care vor să muncească de acasă și să-și cumpere prima locuință, iar acest aspect a făcut diferența și a urcat pe podium București.

Capitala Bulgariei, pe ultimul loc în acest top

Sofia, capitala Bulgariei, este pe primul loc în clasament, fiind considerat unul dintre orașele cele mai puțin dorite din Europa pentru cei care doresc să lucreze de acasă și să își cumpere pentru prima oară o locuință. Sofia a primit deci un scor general de doar 53/150.

Și sondajul realizat de Bestjobs anul trecut a indicat că mai mult de jumătate dintre angajați (57%) au spus că și-ar dori să continue munca pentru actualul angajator din alt oraș sau chiar din altă țară, măcar pentru perioada următoare.

În același timp, 60% dintre participanții la sondaj ar prefera să lucreze de acasă cel puțin 3 zile pe săptămână, într-un sistem hibrid. Jumătate dintre aceștia ar prefera însă să nu meargă deloc la birou.