Cele mai bune chiftele de pește. Rețeta mai puțin știută de către gospodine

de: Stan Nicu
11 11. 2020

Vă prezentăm în articolul de mai jos cum se fac cele mai bune chiftele de pește, potrivit unei rețete mai puțin știută de gospodine. Chiftelele din pește nu este o rețetă prea des gătită de români. O face mai des populația care trăiește lângă ape. Oricum, bine ar fi dacă acest fel ar fi preparat măcar de câteva ori pe an de fiecare gospodină, întrucât este un fel sănătos și foarte delicios.

Rețetă delicioasă de chiftele de pește. Ai să o prepari mereu după ce te vei convinge cât este de bună și de sănătoasă

Vă prezentăm în rândurile următoare o rețetă de chiftele de pește după o rețetă mai puțin cunoscută de gospodine. Chiftelele din pește nu este o rețetăprea des preparată de români, în comparație cu alte feluri de mâncare sau cu chiftelele din carne.

Oricum, de câteva ori pe an se mertiă să preparăm chiftele de pește, pentru că sunt delicioase. Reţeta de chiftele de pește se servește neapărat cu zeamă de lămâie, alături de un sos preferat. De asemenea, se recomandă ca chiftelele de pește să se servească calde, pentru a gusta aroma lor pătrunzătoare şi de gustul unic.

Chiftelele de peste pot fi facute si rotunde

Ingrediente necesare pentru rețeta de chiftele de pește

200 g file cod
200 g file somon
2 cartofi fierţi în coajă
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
2 ouă
1 lingură făină
200 g pesmet
ulei, pentru prăjit
sare
piper

Mod de preparare al rețetei delicioase de chiftele de pește

Mai întâi se începe cu spălarea peștelui. După ce fileurile de pește au fost spălate în apă rece, acestea se pun la fiert în apa care deja clocotește. Apa trebuie sărată dinaninte, iar fileurile se vor fierbe timp de 5-7 minute, din momentul din care apa înceăe să fiarbă din nou.

Apoi, bucățile de pește se lasă să se scurgă. Când acestea s-au răcit se îndepărtează pielea, se înlătură eventualele oase şi sfărâmă peştele cu o furculiţă.

Compoziția trebuie lăsată să se odihnească la frigider

După ce pește a fost sfărâmat, se descojesc cartofii se pasează şi se pune într-un castron mai adânc. După asta, se adaugă peștele sfărâmat, ceapa mărunţită, pătrunjelul tocat, ouăle, făina, sare şi piper, după gust. Tot amestecul se va omogeniza, după care acesta trebuie lăsat cel puțin 30 de minute la frigider.

După ce compoziția s-a odihnit, iar toate aromele s-au întrepătruns, cu mâinile umezite în apă se vor forma chifteluțele după mărimea pe care o dorește fiecare. Acestea se aplatizează ușor, se tăvălesc prin pesmet și se prăjesc în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc. Vă dorim Poftă Bună!!!