Cele mai bune cartiere din București. Top 5 zone de calitate din oraș

de: Irina Maria
24 10. 2020

Fie că ești bucureștean sau venit din provincie și cauți o zonă bună și safe a orașului, ai nimerit unde trebuie. Azi vom discuta puțin despre cele mai bune cartiere din București. Îți vom prezenta, în cele ce urmează, top 5 zone de calitate din oraș.

Cele mai bune cartiere din București

Majoritatea celor care se mută în oraș își caută o casă cu chirie într-o zonă bună, sigură. Cel mai mult contează rata infracționalizății, apoi distanța dintre locul de muncă și domiciliul cumpărat/închiriat. Apoi primează alți factori precum prețul, accesu rapid către centrul orașului, infrastructura rutieră (stație de metrou, ratb, tramvai cât mai aproape), spații de servicii, spații verzi, etc.

Conform unui studiu, mulți bucureșteni își doresc să locuiască în aceste zone: Primăverii, Cotroceni, Aviației, Băneasa, Floreasca, pe care le consideră sigure din toate punctele de vedere. Se mai adaugă și Herăstrău, 1 Mai, Drumul Taberei, Tineretului, și Titan.

Top 5 zone de calitate din oraș

Cartierul Primăverii

Este în sectorul 1, cel mai bun sector din București. Este cea mai dorită de toți bucureștenii. În Cartierul Primăverii se află vile de lux și multe apartamente exclusiviste, construite dupăa anii 2000. Aici, densitatea populației e mică, sunt multe spații verzi, sunt multe mijloace de transport în comun și e foarte aproape de Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău). Bonus: e liniște mereu.

Află continuarea celor mai bune cartiere din București pe Stiridinlume.ro!