În lunile caniculare de vară este musai să aveți un aparat de aer condiționat în casă. Prin urmare, vara, mulți dintre noi aleg să pornească aerul condiționat pentru a ne răcori. Totuși, având în vedere că prețul energiei electrice este destul de mare, există și alte modalități care vă pot ajuta să faceți față mai ușor caniculei! Iată câteva trucuri extrem de utile pentru oricine.
Suntem abia la începutul verii, dar temperaturile destul de ridicate deja. Dacă nu ai aer condiționat și casa ta arată ca un cuptor, nu-ți face griji pentru că există trucuri foarte eficiente pentru a răci casa fără aer condiționat. Aceste metode de răcire a camerei sunt simple, rapide și la îndemâna oricui.
Acesta este unul dintre cele mai simple și mai eficiente trucuri de a răci casa fără aer condiționat. Dacă ai un ventilator, nu-ți face griji că nu ai aer condiționat! Așază un vas metalic cu gheață și sare grunjoasă chiar în fața ventilatorului, direcționând aerul direct în cameră. Umiditatea eliberată de gheață va face camera mult mai rece.
Căldura și lumina intră prin ferestre. Deschizând fereastra noaptea, răcești camera. În timpul zilei, doriți să păstrați cât mai multă căldură afară. Întunecarea casei cu perdele sau rulouri poate ajuta la reglarea temperaturii interioare. Dacă călătoriți, închideți ferestrele înainte de a pleca de acasă.
Becurile LED sunt cele mai bune pentru economisirea energiei electrice. În plus, degajă mult mai puțină căldură decât cele cu halogen atunci când sunt aprinse. Deci, motiv dublu pentru a paria pe ei!
În orice caz, ar trebui să reduceți utilizarea luminii artificiale la minimum vara. Aparatele pe care le puteți evita să le folosiți în timpul zilei, precum mașina de spălat vase sau mașina de spălat, este mai bine să le folosiți noaptea.
Televizoarele, playerele DVD și chiar încărcătoarele iPad emit o cantitate mare de căldură. Deconectați totul din priză înainte de a merge la culcare. Reducerea chiar și a celei mai mici surse de căldură poate face o mare diferență și poate ajuta la răcirea locuinței.
Fibrele naturale precum bumbacul sau inul au o țesătură mai lejeră decât materialele sintetice. Aceasta înseamnă că permit aerului și umidității să se îndepărteze de corpul tău și să te mențină răcoros. Dacă salteaua patului este fierbinte, o husă de saltea răcoritoare pentru lunile de vară poate ajuta la îmbunătățirea respirabilității acesteia.